Fokus på landbruksøkonomi trakk mange til fagdag!

Deltakere på Landbruksøkonomidagen 2023
Deltakere på Landbruksøkonomidagen 2023 Foto: Siv Karin Paulsen Rye / Nibio og Statsforvalteren i Trøndelag..

Statsforvalteren i Trøndelag i samarbeid med Innovasjon Norge og NIBIO arrangerte nylig Landbruksøkonomidagen på Scandic Hell i Stjørdal.

Publisert 03.03.2023

Arrangørene var fornøyd med at over 90 personer deltok på arrangementet. Landbruksdirektør Tore Bjørkli ønsket velkommen.
Det var interessant å høre tidligere administrerende direktør Lars Fredrik Stuve i Norske Felleskjøp. Stuve fortalte om beredskap, sjølvforsyning og matsikkerhet i et nasjonalt, historisk perspektiv. Seniorrådgiver Anders J. Huus fra Bondelaget fortalte om problemstillinger Grytten-utvalget har behandlet i sin rapport. Seniorrådgiver Jostein Vasseljen fra NIBIO fulgte opp og fortalte om resultatet fra driftsgranskingene fra 2021.

Prosjekt Innlandsfjøs.jpg

Førsteamanuensis Lars Erik Ruud fra Høgskolen i Innlandet holdt et tankevekkende innlegg om prosjekt Innlandsfjøset og hvordan det er mulig å bygge lønnsomt på små og mellomstore bruk. Bransjeansvarlig for landbruk i Sparebank 1 SMN, Anja Gotvasli, fortalte om erfaringer og råd sett fra bankens ståsted og pratet også om hvorfor bærekraft er viktig for bankene.
Fra Statsforvalteren holdt seniorrådgiver Linda Nyvoll Antonsen og seniorrådgiver Kjersti Alne Solberg innlegg om regelen for husdyrkonsesjon. Bonde Sissel Langørgen fra Høstadsand gård avsluttet dagen og fortalte om mangesysleriet de driver på gården både med meieri og Inn på tunet. Møteleder, underdirektør Anstein Lyngstad oppsummerte dagen. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.