Søknad om tillatelse - mottak og deponering av rene masser - Kjell Konstad - Skaun kommune

Høringsfrist:
7. mai 2023 23.59

Kjell Konstad søker om tillatelse etter forurensningsloven til mottak og deponering av rene masser på jordbruksareal.

Publisert 04.04.2023

Søknaden
Kjell Konstad søker om tillatelse etter forurensningsloven til mottak og deponering av rene masser på deler av gårds- og bruksnummer 58/3 i Skaun kommune.

Tiltakshaver ønsker å motta masser for å heve dyrkningssjiktet på jordbruksareal for reetablering av dyrket mark. Total skal det fylles ca. 26 000 m3 med jord over en periode på 3-4 år. Kommunen har gitt dispensasjon til taket etter plan- og bygningsloven, samt gitt tillatelse etter nydyrkingsforskriften, hvor det blant annet er stilt vilkår om at tiltaket må omsøkes Statsforvalteren etter forurensningsloven.

Statsforvalteren har etter dialog med tiltakshaver og Miljødirektoratet vurdert tiltaket å være søknadspliktig etter forurensningsloven. Dette tiltaket kan anses å både være drift av et avfallsmottak for rene overskuddsmasser, som krever tillatelse etter forurensningsloven § 29, og gjenvinning etter § 32. Uavhengig av om det dreier seg om gjenvinning vil tiltak der forurensingen kan føre til nevneverdig skade eller ulempe, kreve tillatelse etter forurensningsloven § 11. Det samme gjelder for nydyrking, da nydyrkingsforskriften ikke er hjemlet i forurensningsloven.

Mer informasjon finner dere i søknadsdokumentene til høyre på denne siden.

Innhold i en tillatelse
I en tillatelse settes det vilkår som skal ivareta ytre miljø, som blant annet mottakskontroll, grenseverdi til støy, kontroll på utslipp til vann og lignende.

Alle gitte tillatelser er tilgjengelig på www.norskeutslipp.no.

Frist for merknader
Vi ber om at eventuelle merknader til søknaden sendes til Statsforvalteren i Trøndelag, postboks 2600, 7734 Steinkjer eller på e-post til sftlpost@statsforvalteren.no innen 07. mai 2023.

Vi har bedt Skaun kommune om å legge søknaden ut til offentlig gjennomsyn på deres servicetorg og hjemmeside. Søknaden blir også kunngjort i Avisa Sør-Trøndelag.