Brevkontroll med Retura Iris

Dato:
1. januar 2021 00.00 - 23.59
Sted:
Bodø
Kommune:
Bodø
Ansvarlig:
Klima- og miljøavdelinga
Målgruppe:
Retura Iris

Statsforvalteren i Nordland hadde i begynnelsen av 2021 en brevkontroll med Retura Iris der vi spurte om bedriftens rutiner for håndtering av isolerglassruter.

Publisert 24.03.2021

Isolerglassruter kan ofte være, eller inneholde, farlig avfall. Statforvalteren har fått tips om at isolerglassruter med farlige stoffer blir levert som ordinært avfall i stedet for som farlig avfall. Vi var derfor interessert i hvordan avfallselskapet håndterte dette avfallet når de tar det imot.

Isolerglassruter kan inneholde farlige stoffer som blant annet polyklorerte bifenyler (PCB), og klorparafiner, og når slike vinduer tas ut av bruk skal de håndteres i tråd med kravene i avfallsforskriften kapittel 11, altså som farlig avfall.

Avfallsselskapet må ha blant annet rutiner for å identifisere de vinduene som er farlig avfall, og de må påse at bedrifter som leverer farlig avfall deklarerer dette slik at bedriften kan dokumentere at det farlige avfallet har blitt levert til lovlig avfallsmottak.

Vi sendte ut et brev med spørsmål vi ønsket å få besvart fra avfallsselskapet, og basert på deres tilbakemelding avsluttet vi tilsynet/brevkontrollen. Kopi av våre brev kan lastes ned fra denne siden.

Dato:
1. januar 2021 00.00 - 23.59
Sted:
Bodø
Kommune:
Bodø
Ansvarlig:
Klima- og miljøavdelinga
Målgruppe:
Retura Iris