Tilsyn med vestvågøy kommune - individuell plan for deltagere i introduksjonsprogram

Dato:
22. september 2020 - 23. september 2020
Sted:
Digitalt
Kommune:
Vestvågøy
Ansvarlig:
Oppvekst- og utdanningsavdelinga
Målgruppe:
Vestvågøy kommune

Introduksjonslovens formål er å styrke nyankomne innvandreres mulighet for deltakelse i yrkes- og samfunnslivet og deres økonomiske selvstendighet, jf. introduksjonsloven § 1.

Publisert 13.11.2020

Det følger av rundskriv G-01/2016 at hovedformålet med loven er å legge til rette for at deltakerne i introduksjonsprogrammet og opplæring i norsk og samfunnskunnskap kommer seg raskt i arbeid eller utdanning. Det er videre ett av lovens formål at de som deltar i programmet aktivt yter noe for å gjøre seg berettiget til introduksjonsstønad. Først og fremst til beste for seg selv, men også for samfunnet.

Hensikten med tilsyn er å sikre at kommunene har en praksis som er i samsvar med lov og forskrift som et bidrag til økt kvalitet i den kommunale tjenesteproduksjonen. Brudd på introduksjonsloven kan ha rettssikkerhetsmessige konsekvenser for deltakerne. Det kan også ha samfunnsøkonomiske konsekvenser gjennom forsinkelser i den enkeltes overgang til utdanning og arbeid. Forsinkelser kan føre til at det tar lengre tid før deltakeren blir økonomisk selvstendig.

Dato:
22. september 2020 - 23. september 2020
Sted:
Digitalt
Kommune:
Vestvågøy
Ansvarlig:
Oppvekst- og utdanningsavdelinga
Målgruppe:
Vestvågøy kommune