Stort behov for flere verger i Nordland

Det er stort behov for flere verger i Nordland.
Det er stort behov for flere verger i Nordland. Foto: Pixabay.com.

Statsforvalteren i Nordland har et stort behov for verger i fylket. Det gjelder særlig for kommunene i Vesterålen, Vest-Lofoten, Salten unntatt Bodø, og kommunene Brønnøy, Hattfjelldal, Hemnes og Herøy.

Publisert 30.06.2021 av Wigdis Korsvik

I dag har vi om lag 4100 vergemål i Nordland hvorav rundt 2800 er for voksne.

Mennesker i ulike livssituasjoner har behov for hjelp til å ivareta sine personlige og økonomiske forhold, alt fra å betale regninger til å sikre at man får de tjenester man har krav på fra det offentlige.

De fleste verger er nærstående til den som trenger bistand. Det vi trenger nå er «faste» verger som vi kan kontakte når vi trenger en utenforstående verge.

Å være verge passer for de som er interessert i å hjelpe andre mennesker og har litt ekstra tid til overs. I tillegg må man ha alminnelige ferdigheter i nettbaserte tjenester og elektronisk kommunikasjon.

Som fast verge vil du ha krav på godtgjøring. For å bli godkjent som fast verge må man levere politiattest og vi gjennomfører en kredittsjekk for å se at vergen har orden i sin egen økonomi.

Statsforvalteren gir opplæring til vergene, blant annet gjennom webinarer og fagdager.

Vil du bli verge? Kontakt vergemålsseksjonen hos Statsforvalteren i Nordland enten på telefon 75 53 15 00 eller sfnopost@statsforvalteren.no.

Kontaktpersoner for pressen:

Susanne Skogvoll Svendsen
Tlf: 75 53 15 34

Marianne Kristine Hansen
Tlf: 75 54 79 85

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.