Inn på tunet-kurs

Dato:
25. oktober 2021 09.00 - 26. oktober 2021 15.00
Sted:
Kulturfabrikken, Sortland
Arrangør:
Statsforvalteren i Nordland
Målgruppe:
Gårdbrukere som ønsker å etablere et Inn på tunet-tilbud og andre som ønsker å lære om godkjenningsordningen.
Påmeldingsfrist:
15. oktober 2021 23.59
Velkommen på Inn på tunet-kurs 25.-26. oktober. Foto: Ingrid Roaldsen, Statsforvalteren i Nordland

Ønsker du å bli godkjent Inn på tunet-gård og lære mer om Inn på tunets godkjenningsordning? Meld deg på vårt Inn på tunet-kurs på Sortland 25.-26. oktober. Påmeldingsfrist er 15. oktober (10. oktober for overnatting). Kurset er et av tiltakene i det nasjonale pilotprosjektet Inn på tunet i Nordlandskommunene. 

Publisert 28.09.2021

Statsforvalteren i Nordland, Norsk Landbruksrådgiving Nord-Norge og Inn på tunet Nordland SA, inviterer med dette til kurs for gårdbrukere som ønsker å bli godkjent Inn på tunet-tilbyder og for andre som ønsker å lære mer om Inn på tunet-godkjenningsordningen.

Invitasjon og detaljert program finnes til høyre.

Kurset gjennomføres som ett av tiltakene i det nasjonale pilotprosjektet som er en del av Inn på tunet-løftet 2 og går over to dager. Kurset er også en god anledning til å bygge nettverk med andre som også ønsker å starte med Inn på tunet og utveksle erfaringer.

Tema

På kurset vil du lære det grunnleggende om Inn på tunet, markedskunnskap, godkjenningsordningen (KSL) for Inn på tunet-gårder, HMS for Inn på tunet, økonomiforståelse, samt arbeide med utvikling i egen bedrift.

Praktisk informasjon

Påmelding:

Bruk skjemaet under til å melde deg på og skriv i annet-feltet dersom du har matallergier det må tas hensyn til. Påmeldingsfrist er 15.10.2021. Merk at fristen for å få hotellrom til avtalt pris er 10.10.2021.

Overnatting:

For de som har behov for overnatting er det holdt av et begrenset antall rom på Scandic Sortland til avtalt pris (1090 kr/ natt i enkeltrom, 1290 kr/natt i dobbeltrom). Etter 10.10.21 kan vi ikke garantere for tilgjengeligheten av rom eller pris. Kryss av i påmeldingsskjemaet hvis du har behov for overnatting og evt. hvem du deler rom sammen med.

Kostnader:

Deltakere fra pilotkommunene Hadsel, Sortland, Vågan og Meløy, og fra erfaringskommunen Bodø, vil få dekket alle sine kostnader knyttet til deltakelse på kurset, og vil bli prioritert dersom mange ønsker å delta på kurset. Øvrige deltakere vil få dekket kursavgift, men må selv ta kostnaden med transport til og fra kursstedet, evt. overnatting, middag på Martahaugen gård (600 kr + drikke) og dagpakke (350 kr/dag).

Kursholdere

Per Drage er HMS-rådgiver i Norsk Landbruksrådgiving Nord-Norge og har nærmere 20 års erfarings om HMS-rådgiver innen landbruk i Nord-Norge. Han har holdt ulike kurs og foredrag om HMS i tradisjonelt landbruk og for gårder som har Inn på tunet-virksomhet. Per har teknisk- og husdyrfaglig utdannelse og driver med ammeku, kjøttproduksjon, grovfôrproduksjon og skogsgris. Han har mange års erfaring med melkeproduksjon, sau og skog, og drev på tidlig 200-tallet, «Grønn-omsorg-tilbud».

Bente Haukås er daglig leder i Inn på tunet Nordland SA og har flere års erfaring med markedsføring, avtaleforhandlinger og prissetting av Inn på tunet i samvirkeforetaket Inn på tunet Nordland. Bente hjelper gårdene gjennom godkjenningsprosessen og bidrar som et bindeledd mellom kjøper og tilbyder.

 

Dato:
25. oktober 2021 09.00 - 26. oktober 2021 15.00
Sted:
Kulturfabrikken, Sortland
Arrangør:
Statsforvalteren i Nordland
Målgruppe:
Gårdbrukere som ønsker å etablere et Inn på tunet-tilbud og andre som ønsker å lære om godkjenningsordningen.
Påmeldingsfrist:
15. oktober 2021 23.59