Høring av søknad om utslippstillatelse - pilotanlegg for prosessering av insektlarver - Ecoprot AS - Galtneset - Meløy

Høringsfrist:
15. november 2022

Ecoprot AS planlegger å etablere et pilotanlegg for prosessering av insektlarver på Galtneset i Meløy kommune, og har søkt Statsforvalteren i Nordland om tillatelse til virksomhet etter forurensningloven. 

Publisert 18.10.2022

Pilotanlegget på Galtneset skal produsere insektmel, olje og kitin. Råstoffet for produksjonen er larver fra sorte soldatfluer produsert i virksomhetens anlegg i Åmøyhamn. Anlegget vil ha en kapasitet til å prosessere om lag 500 kilo larver per time. Det er forventet en daglig produksjon på om lag 600 kilo mel og 400 kilo olje.

Ecoprot AS har søkt om etablering av egen avløpsledning fra anlegget med utslippspunkt på 10 meters dyp. Avløpsvannet vil bli filtrert før utslipp. Utslipp til vann vil primært bestå av vaskevann fra rengjøring av anlegget og kondensert vann fra produksjonen. 

Ecoprot AS forventer ubetydelig med luktutslipp fra produksjonen. Anlegget vil likevel tilrettelegges for teknikker som kan fjerne eventuell lukt. Det planlegges drift fire dager per uke fordelt på mandag til fredag. 

Søknaden er publisert under "Dokumenter" på denne siden. Uttalelser til søknaden kan sendes til sfnopost@statsforvalteren.no eller Statsforvalteren i Nordland, Postboks 1405, 8002 Bodø innen 15. november 2022.

Høringsfrist:
15. november 2022