Høring av søknad om mudring, dumping og utfylling - Drag industriområde - Hamarøy

Høringsfrist:
9. november 2022
Flyfoto med oversikt over tiltaket ved Drag industriområde. Illustrasjonen er hentet fra søknaden og utarbeidet av Multiconsult AS.

The Quartz Corp AS har søkt Statsforvalteren i Nordland om tillatelse til mudring, dumping og utfylling ved Drag industriområde i Hamarøy kommune.

Publisert 11.10.2022

Om tiltaket

Tiltaket omfatter utbedring av eksisterende fylling i nord og utvidelse av fyllingsfront sør i tiltaksområdet. Det skal totalt fylles ut ca. 58 400 kubikkmeter sprengstein over et areal på ca. 6 600 kvadratmeter. På grunn av stabiliteten til den planlagte utfyllingen vil det bli nødvendig med mudring av ca. 24 300 kubikkmeter kvikkleire over et areal på ca. 5 700 kvadratmeter. De mudrede massene er planlagt dumpet i sjøen rett ved tiltaksområdet.

Forurensning

Undersøkelser av sjøbunnen i tiltaksområdet viser at de har bakgrunnsnivå eller god miljøtilstand (tilstandsklasse I og II) av stoffene det har blitt testet for, og sedimentene klassifiseres som ikke forurenset.

Naturverdier

Tiltaksområdet ligger i et område som er kartlagt som et lokalt viktig gytefelt for kysttorsk. Det er i tillegg et gyteområde for torsk og sei som ligger omtrent 400 m nordvest for tiltaksområdet. Det er registrert flere arter av nasjonal forvaltningsinteresse i nærheten av tiltaksområdet, blant annet storskarv, krykkje og svampedyr.

Høring

Søknaden er publisert under "Dokumenter" på denne siden. Eventuelle uttalelser til søknaden kan sendes til sfnopost@statsforvalteren.no eller Statsforvalteren i Nordland, Postboks 1405, 8002 Bodø innen 9. november 2022.

Høringsfrist:
9. november 2022