Høring av søknad om mudring og utfylling - Sortland havn

Høringsfrist:
8. april 2022
Kart og illustrasjon over tiltaksområdet med inntegnet område som skal fylles ut og mudres.

Sortland Havn KF har søkt Statsforvalteren i Nordland om tillatelse til mudring og utfylling i sjø ved terminalkaia på Sortland i Sortland kommune.

Publisert 08.03.2022

Om tiltaket 

Sortland Havn KF planlegger å etablere en landgang for fremtidig småbåthavn ved terminalkaia på Sortland. I den forbindelse må det fylles ut i sjø og mudres utenfor fyllingen for å opprettholde nødvendig seilingsdyp. 

Tiltaket omfatter mudirng av omtrent 4-5000 kubikkmeter masser over et areal på omtrent 2700 kvadratmeter. Videre skal det fylles ut omtrent 9600 kubikkmeter masser over et areal på omtrent 1930 kvadratmeter. 

Forurensning

Det har blitt tatt fire prøver av sedimenter i nærheten av tiltaksområdet. Prøvene viser at sedimentene har bakgrunnsnivå eller god miljøtilstand (tilstandsklasse I og II)  av stoffene det har blitt testet for, med unntak av TBT som er påvist med svært dårlig miljøtilstand (tilstandsklasse V) i én av prøvene. 

Naturverdier

Like utenfor tiltaksområdet er det kartlagt beite- og oppvekstområde for kveite, gråsteinbit og breiflabb. I Sortlandsundet er det kartlagt et svært viktig skjellsandområde. Flere fuglearter av nasjonal forvaltningsinteresse er observert i området.

Høring

Søknaden er publisert under "Dokumenter" på denne siden. Eventuelle uttalelser til søknaden kan sendes til sfnopost@statsforvalteren.no eller Statsforvalteren i Nordland. Postboks 1405, 8002 Bodø innen 8. april 2022.