Høring av søknad om mudring - Ylvingen fergekai - Vega kommune

Høringsfrist:
31. januar 2022
Kart over område som skal mudres ved Ylvingen fergekai. Illustrasjon hentet fra søknaden.

Nordland Fyllkeskommune har søkt Statsforvalteren om tillatelse til  å mudre innenfor fergebåsen ved Ylvingen fergekai i Vega kommune. 

Publisert 29.12.2021

Om tiltaket

Det søkes om tillatelse til å mudre ca. 800 kubikkmeter sjøbunn over et areal på ca. 800  kvadratmeter innenfor fergebåsen ved Ylvingen fergekai i Vega kommune. Formålet med tiltaket er å øke vanndypet slik at normal fergedrift kan opprettholdes. Området som er planlagt mudret består for det meste av hard sjøbunn, stein og fast berg. Det planlegges å mudre ved hjelp av undervannssprengning og med gravemaskin.

Mudringsmassene skal nyttiggjøres i et veiprosjekt i forbindelse med et planlagt matfiskanlegg til Råknes Gård Sjømat AS på Ylvingen. Det er videre ønskelig å mellomlagre massene på eiendommen til Råknes Gård Sjømat AS i ca. ett år inntil veiprosjektet startes. 

Tiltaket er planlagt utført i mai/juni 2022 med en estimert varighet på 4 uker. 

Forurensning

På grunn av den harde sjøbunnen har det ikke vært mulig å gjennomføre miljøundersøkelser i tiltaksområdet. Da massene som skal mudres i hovedsak vil bestå av sprengt stein, er de å anse som ikke forurenset. 

Naturverdier

Nærmeste registrerte naturverdier utenom fiskeplasser, er gyteområder for torsk og hyse, ca. 2,5 km vest for tiltaksområdet. 

Høring

Søknaden legges også til offentlig gjennomsyn hos Vega kommune. 

Ytterligere opplysninger kan fås ved henvendelse til Statsforvalteren i Nordland, telefon 75 53 15 50. Eventuelle marknader til søknaden kan sendes til sfnopost@statsforvalteren.no eller til postboks 1450, 8002 Bodø innnen 31. januar 2022. 

Høringsfrist:
31. januar 2022