Statsborgerseremonier høsten 2017

Fylkesmannen i Nordland arrangerer to statsborgerseremonier i 2017. Første seremoni ble avholdt i Bodø lørdag 26. august. Nå er vi klare for andre seremoni, som holdes i Sortland den 7. oktober for nye statsborgere fra nordligste delen av fylket.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 30.05.2017 av Administrator

- Alle nye statsborgere fra den nordlige delen av fylket har nå fått tilsendt invitasjon i postenopplyser Sidsel Schjelderup, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Nordland.

Denne seremonien blir på Sortland lørdag 7. oktober.

Du som er ny statsborger kan melde deg og dine gjester på seremonien ved å sende inn svarslippen eller ved å bruke påmeldingsskjemaet – se link under. 

Påmelding her!

 

Årlig seremoni

Fylkesmannen arrangerte statsborgerseremoni for første gang i 2007.  Siden har denne høytidelige markeringen vært en årlig begivenhet. I løpet av det siste året har Nordland fått hele 373 nye statsborgere. 234 av disse blir invitert til seremonien i Bodø og 139 til Sortland.

Statsborgerseremonien for nye norske statsborgere markerer overgangen til norsk statsborgerskap. Det er Fylkesmannen som er ansvarlig for å arrangere seremoniene. Å delta på seremonien innebærer at de nye statsborgerne avlegger et symbolsk troskapsløfte til Norge, og alle nye statsborgere får utdelt en velkomstbok. I tillegg vil det bli kulturelle innslag og taler.

- Seremonien gir nye statsborgere anledning til å vise offentlig sin tilknytning til Norge. Det å skifte statsborgerskap er ofte et stort valg, og det tar tid å få norsk statsborgerskap. Det er et livsvalg som fortjener å bli markert, sier Schjelderup.

Målgruppen for seremoniene er personer over 12 år som har fått innvilget norsk statsborgerskap. Det er frivillig for nye statsborgere om de ønsker å delta i seremonien, men vi håper og ønsker at så mange som mulig vil være med på denne markeringen. 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner