Feiring av nye statsborgere i Sortland 2017

38 nye statsborgere i Nordland sto i sentrum for markeringen som Fylkesmannen arrangerte i Sortland lørdag 7. oktober 2017.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.10.2017

Mange ga uttryk for at seremonien var en viktig markering for dem. - Dere gjorde vår dag, sa Nathalya Hansen fra Vågan. Slike utsagn er også med på å gjøre vår dag til en minnerik dag.

 

I tillegg til egne gjester som de nye statsborgerne hadde invitert, ønsker vi å ha med blant annet ordførere, rådmenn og andre fra kommunene med mange deltakere. Ordfører Siv Dagny Aasvik i Hadsel, rådmann Randi Gregersen i Sortland og politiinspektør Per Erik Hagen var derfor med på feiringen.

Identitet i land og kultur

Gjestetaler i år var kultursjef i Øksnes kommune, Heidi Johanne Hansen. Hansen fortalte om Kaja fra Minnesota i USA, som hadde aner i Sogn. Aldri hadde hun bodd i Norge, men hun elsket både Norge og USA like høyt. Også kulturene sto like høyt for henne. - Identitet består av flere deler, og det er fullt mulig å elske flere land og kulturer samtidig. Vi er verdensborgere og tar alle del i vår verden, sa Hansen.

9 kommuner, 14 land

I år inviterte vi alle de 146 nye statsborgerne i de nordligste kommunene til Sortland. Det var tidligere i år feiring i Bodø for de som bor i sørlige kommunene i Nordland.

De 38 nye statsborgerne er bosatt i: Hadsel, Narvik, Sortland, Øksnes, Vestvågøy, Ballangen, Vågan, Andøy og Lødingen.

De kommer fra: Afghanistan, Brasil, Burma, Eritrea, Etiopia, Filippinene, Iran, Italia, Kina, Somalia, Sudan, Sør-Afrika, Thailand og Ukraina.  

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.