Individuell plan

Alle deltakere på introduksjonsprogram for nyankomne innvandrere skal ha sin egen plan som viser hva deltaker og kommune har avtalt.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 22.02.2017

Introduksjonsprogrammet tilrettelegges for person som har behov for grunnleggende kvalifisering. For deltakerne vil norskopplæring være et viktig element i introduksjonsperioden. Mål og delmål i norskopplæringen skal da være en del av deltakerens individuelle plan. De innvandrere som ikke er i introduksjonsprogrammet, men bare deltar på norskkurs, skal ha en individuell plan bare for norskopplæringen.

Den individuelle planen skal være et aktivt dokument både for deltakeerr og kommune, den skal vise konkrete mål og delmål - og også vise hvem som har ansvar for de forskjellige aktivitetene. Revidering av planen skal skje minst hvert halvår. Planen er et enkeltvedtak, og deltakeren har klagerett. Vesentlige endringer i planen skal også fattes som et enkeltvedtak.

Fylkesmannen skal føre tilsyn med kommunenes forvaltning av introduksjonsloven. I tillegg har kommunene plikt til internkontroll av ordningen i introduksjonsloven. Tilsynstema i 2017 og 2018 er individuell plan, hjemlet i § 6 i introduksjonsloven. Tilsvarende gjelder § 19 for deltakere bare i norskopplæringen.

Imdi har nå lagt ut maler med veiledning for individuell plan. Disse malene kan kommunene velge å bruke, og link finnes til høyre på siden.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.