Alle elever tilbake i skolen fra 11. mai

Fra mandag 11. mai åpner alle grunnskolene igjen. – Vi føler oss trygge på at skolene i Nordland er klare for å gjenåpne, selv om noen skoler vil trenge litt mer tid til å komme i gang på nytt. Alle elevene skal være tilbake på skolen innen 15. mai, sier utdanningsdirektør Guri A. Iversen.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.05.2020 av Administrator

Fylkesmannen i Nordland har hatt en tett dialog med kommunene i hele perioden mens både skoler og barnehager har vært stengt.

20. april ble barnehagene åpnet igjen. 27. april kunne elevene på 1.- 4. trinn vende tilbake til skolen. Fra 11. mai åpner alle skolene igjen. Gjenåpningen omfatter også videregående skoler.

- Det er vi veldig glad for, sier utdanningsdirektøren.

I forbindelse med full åpning av skolene på alle trinn, presenterte regjeringen oppdaterte veiledere for skolene på pressekonferansen torsdag 7. mai.

Disse er tilgjengelig på Utdanningsdirektoratets (Udir) nettsider her (link).

Det er 16810 elever på 5-10 trinn i Nordland. Totalt er det 27500 elever i grunnskolen i fylket.

Gjenåpningen berører også 8494 elever i videregående skole. Av disse har litt i underkant av 2000 videregående elever vært på skolen siden 27. april. 

Informasjon til foreldre og elever

- Hittil har det vært få smittetilfeller i Nordland. Mange kommuner har ikke noe smitte i det hele tatt. Dersom det oppstår smitteutbrudd på en skole, gir veilederen gode råd for hvordan dette skal håndteres.

Kort sagt skal den som er smittet være hjemme og de som har vært i nærheten vil være i karantene. Kommunelegene i den enkelte kommune vil bistå skolene i hvordan de skal håndtere dette på en trygg og god måte, sier utdanningsdirektøren.

Hun understreker også viktigheten av at skolene gir god informasjon til foreldre og elever om hvordan smittevernreglene blir ivaretatt.

- Skoleeier har også et stort ansvar med å bistå skolene med god informasjon til både ansatte, foreldre og elever, sier Iversen.

(Se også link til informasjon til foreldre på siden her.)

Informasjonsmøte 12. mai

Fylkesmannen har invitert alle kommuner og private skoleeiere til et nytt informasjonsmøte den 12. mai kl. 13.30 - 14.30 i forbindelse med skoleåpningen av alle trinn.

- På dette møtet vil det bli god anledning til å stille spørsmål og løfte fram utfordringer knyttet til åpningen og videre drift framover. Representanter fra ulike fagavdelinger hos oss vil være til stede for å svare på spørsmål, sier utdanningsdirektøren.

Klokkeslett for møtet kommer.

Høster erfaringer

Fylkesmannen i Nordland har på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet intervjuet barnehager og skoler i tre kommuner for å høste erfaringer fra første gjenåpning av barnehager og skoler. Intervjuene ble gjennomført 4. - 5. mai 2020.

Svarene er tilgjengelig i rapporten som kan lastes ned fra siden her.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.