Tilsyn kommunal beredskapsplikt - Vevelstad kommune

Dato:
24. august 2017 09.00 - 15.00
Sted:
Vevelstad kommune
Kommune:
Vevelstad
Ansvarlig:
Kommunal- og beredskapsavdelinga

Tilsyn med kommunal beredskapsplikt i Vevelstad kommune ble gjennomført 24. august 2017.

Publisert 12.10.2017

Tilsynet viser at Vevelstad kommue jobber godt med samfunnssikkerhet og beredskap både på overordnet nivå og på sektor- /fagnivå, jf. forskrift om kommunal beredskapsplikt.

Kommunen har de siste årene gjennomført flere øvelser og kommunal kriseledelse har vært samlet ved flere hendelser. Erfaringene fra øvelsene og reelle hendelser viser at kommunens kriseberedskap fungerer bra. Forskriftens § 9 tilsier at evaluering etter øvelser og uønskede hendelser jamfør forskriftens § 8 skal kunne dokumenteres. Kommunen har ikke dokumentert dette godt nok.

Tilsynet avdekket ett avvik: Gjeldene ROS-analyse er fra 2012 og følger dermed ikke forskriftens krav om oppdatering. Intervjuene avdekket at det er tenkt igjennom flere scenarier som kan true Vevelstadsamfunnet men som ikke er beskrevet i ROS-analysen. En oppdatering av ROS der disse scenarier drøftes vil derfor være en naturlig fortsettelse på det gode arbeidet kommunen har gjort på området.

Hovedinntrykket er at arbeidet med samfunnssikkerhet og beredskap er godt forankret hos den administrative og politiske ledelsen.

Dato:
24. august 2017 09.00 - 15.00
Sted:
Vevelstad kommune
Kommune:
Vevelstad
Ansvarlig:
Kommunal- og beredskapsavdelinga