Studietur reiseliv og mat

Dato:
1. september 2014 06.30 - 4. september 2014 20.00
Sted:
Jotunheimområdet, Sør-Fron, Vågå og Lom
Arrangør:
Fylkesmannen i Nordland
Målgruppe:
Gårdbrukere og eiere av landbrukseiendommer som ønsker å starte opp, eller er i en tidlig etableringsfase med reiseliv og/eller lokal matproduksjon.

Har du lurt på om reiseliv eller lokal matproduksjon med utgangspunkt i gården din kan være noe for deg? Da skal du se nærmere på dette programmet for studietur til Jotunheimen som går av stabelen 1.-4.september. Bli med og treff noen av de ypperste leverandørene på reiseliv, mat og kultur i Norge, og la deg inspirere! 

Publisert 21.03.2014

Hvem skal vi besøke?

Denne gangen skal vi besøke Sør-Fron, Vågå og Lom kommuner og treffe gårdbrukere (og andre) som har gjort reiseliv, mat og kultur til levevei. Her får du hilset på Øystein Rudi som sammen med gruppa Kvarts har vunnet Spellemannspris flere ganger og høre han fortelle om sin kultursatsing. Selvfølgelig skal vi overnatte på Fossheim hotell, som var utgangspunkt for Arne Brimis fantastiske kulinariske karriere og besøke Hans og Ola på Brimi sæter - også kjent fra TV-serien "Bygdeliv". Vi skal innom gårdene Valbjør, Storhaugen og Nordre Ekre og benytte oss av serveringstilbudet de tilbyr og se på overnattingsmulighetene de har. Her fins alle kategorier fra de mest storslåtte suiter til leiligheter med selvhushold. Vi skal besøke gårdsbutikker, høre om hvordan det produseres oster og videreforedles kjøtt og vi skal også innom Morten Schakendas etterhvert berømte bakeri i Lom. Vi skal til Glittersjå fjellgård og besøke skulpturparken Bjørneskogen og her får vi også høre hvordan vertskapet på gården Øvre Øien bruker hest og hesteaktiviteter i Inn på tunet sammenheng og mot grupper. Eller hva med å besøke kanskje Norges største urtehage...hadde det vært en opplevelse for livet? Og enda har vi ikke nevnt alt! Se program for nærmere beskrivelse. Det er mulig at mindre endringer vil forekomme i dette programmet fram mot avreise. 

Hvem er målgruppe for turen?

Er du gårdbruker eller eier av en landbrukseiendom og enten har en ide om at du ønsker å starte opp med reiseliv og/eller matproduksjon eller er i en tidlig etablererfase, så er du vår hovedmålgruppe. Med andre ord; ruger du på en reiseliv/mat-ide eller er den akkurat utklekt, så er det du som denne gangen skal på tur. Det kan være ønskelig at par som er i vår målgruppe drar sammen på slike reiser, men dette er ingen betingelse.

Hvorfor skal du dra?

Motivasjonen for å dra på slike turer er ofte at man ønsker å lære mer og få gode ideer til etablering av ny næring. Evaluering av slike studieturer viser at dette er noe av de mest suksessfulle tiltakene som utføres, og deltagerne peker ofte på nettverksbygging og det å få diskutere felles problemstillinger med andre likesinnede som noe av det viktigste effekten de sitter igjen med. Vi har sett mange gode etableringer i kjølevannet av slike turer og mange gode vennskap blitt til under de dagene vi er på tur. La ikke denne sjansen gå fra deg, bli med!

Hvordan melder jeg meg på?

Benytt skjemaet under og meld din interesse for å være med på tur så raskt som mulig, og senest innen 30.april. Vi vil foreta en utvelging av de påmeldte der de som oppfyller kriteriene for målgruppen som skissert over vil bli prioritert. Vi tar skriftlig kontakt med alle i etterkant av utvelgelsen. Dersom det blir behov for en slik utvelgelse vil vi gjøre dette kort tid etter 30.april

Hva koster dette?

Du må selv komme deg til Bodø og være klar for avreise mandags morgen 1.september klokken 06.30 om morgenen. Dette inngår som endel av finansieringen av turen, sammen med en egenandel pålydende 3.000,- . Ved å sende inn skjemaet under forstår vi at du godtar at dette er en bindende påmelding.

 Velkommen på tur!


Foreløpig påmelding/Registrering av interesse for å delta

Dato:
1. september 2014 06.30 - 4. september 2014 20.00
Sted:
Jotunheimområdet, Sør-Fron, Vågå og Lom
Arrangør:
Fylkesmannen i Nordland
Målgruppe:
Gårdbrukere og eiere av landbrukseiendommer som ønsker å starte opp, eller er i en tidlig etableringsfase med reiseliv og/eller lokal matproduksjon.