Hovedplan for skogsveg oppdatert

Statsforvalteren har i vår, i samarbeid med skogbruksansvarlige i kommunene og vegpådriverne i fylket, oppdatert Hovedplan for skogsveg.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 08.06.2021

Den gamle hovedplanen var om lag ti år gammel, og på den tida har mye skjedd både i skogen og med skogsvegene i Trøndelag.  Alle vegprosjektene i den gamle hovedplanen er gått gjennom for å luke ut veger som allerede er bygd, eller veger som er lite aktuelle av andre grunner.  

I den nye versjonen har alle vegene blitt oppdatert med nye volumanslag basert på SR16. Vi har i tillegg beregna en omtrentlig kostnad per veg. Fra disse tallene har vi beregna lønnsomheten av hvert prosjekt, som gjorde det mulig å lage en liste over de mest lønnsomme vegprosjektene i Trøndelag. På lista finner vi både forslag til helt nye veger, og opprustning av eksisterende veger.  

Hovedplanen ligger åpent tilgjengelig på GisLink Landbruk.  De som har bruker med tilgang til skogbruksplandata kan logge seg inn for å se mer informasjon om vegforslagene, samt et datasett som viser de 20 mest lønnsomme skogsbilvegene i hver region. Vi håper at dette blir et nyttig verktøy for pådrivere og skogbruksansvarlige i kommunene.  

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.