Kommunebesøk i Indre Namdal

Ordfører Bente Estil tok i mot statsforvalter Frank Jenssen til kommunebesøk i Lierne i dag.
Ordfører Bente Estil tok i mot statsforvalter Frank Jenssen til kommunebesøk i Lierne i dag. Foto: Robert Morberg / Statsforvalteren i Trøndelag.

Statsforvalteren i Trøndelag er på kommunebesøk i Indre Namdal. Først ut er Lierne kommune, der vi møter både administrativ- og politisk ledelse. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 24.08.2021

De siste årene har Statsforvalteren jobbet aktivt med å utvikle kommunedialogen i fylket. Dette gjelder dialogen og besøkene med enkeltkommuner i Trøndelag, dialogen med regionrådene og felleskonferansene som arrangeres sammen med KS og Trøndelag fylkeskommune.

Hensikten er at kommunedialogen kan gjennomføres på en god og hensiktsmessig måte for kommunene, samarbeidspartnere og oss.

- Vi er opptatt av at kommunene skal lykkes både som samfunnsutvikler og leverandør av tjenester til innbyggerne, sier statsforvalter Frank Jenssen.

 - Kommunene er avgjørende for helse, barnehage, skole, vann og avløp og mange andre tjenester. Statsforvalteren skal både bistå og følge med på kommunenes viktige arbeid, derfor har vi tett og god dialog med dem, sier Jenssen.

Var lagt opp til fellesmøte

Denne gangen hadde Statsforvalteren i Trøndelag i utgangspunktet lagt opp til fellesmøte med flere av kommunene i Indre Namdal. Dette er nå utsatt på grunn av smittesituasjonen.  

- Flere av kommunene i Indre Namdal har noen felles utfordringer. Derfor ønsket vi denne uken å gjennomføre et felles kommunebesøk med Lierne, Grong, Namsskogan og Røyrvik, for så å ha egne møter med hver enkelt kommune etterpå. På grunn av smittesituasjonen er fellesmøtet utsatt til senere, men jeg ser frem til å reise gjennom hele Indre Namdal og møte politisk og administrativ ledelse i så mange av kommunene som mulig denne gangen, sier statsforvalter Frank Jenssen.

I morgen står Namsskogan og Grong kommune for tur. 

Tema for kommunebesøkene

Under kommunebesøkene er det kommunenes ulike roller som ligger til grunn for dialogen. Det er rollene som samfunnsutvikler, tjenesteyter og forvalter – men også styringen av kommunen.

I forkant av møtene utarbeider Statsforvalteren helhetlige- og samordnede kommunebilder. Kommunebildene tar utgangspunkt i kommunenes oppgaver, da med hovedvekt på de fagområdene hvor Statsforvalteren har en rolle og oppgave.

 

 

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.