Ikke tilsynssak etter smitteutbrudd ved Sykehuset Telemark

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark finner ikke grunnlag for å opprette tilsynssak mot Sykehuset Telemark etter koronautbruddet ved sykehuset hvor 17 pasienter og 25 ansatte ble smittet og fem av pasientene døde.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 19.03.2021

Statsforvalteren har nå gått gjennom all tilgjengelig dokumentasjon omkring utbruddet ved to avdelinger ved Sykehuset Telemark, STHF.

- Helseforetaket har vist stor vilje og evne til å identifisere feil og mangler ved utbruddshåndteringen. De har foreslått og igangsatt en rekke tiltak som vil bedre pasientsikkerheten framover, sier fylkeslege Sigmund Skei.

Statsforvalteren vil følge opp STHF sitt videre arbeid med å bedre kvalitet og pasientsikkerhet i forbindelse med smitteutbrudd, med forventninger om rapportering på tiltakenes framdrift.

- Statsforvalteren mener at sykehuset har gjort en grundig gjennomgang og vurdering av dette smitteutbruddet. Flere av tiltakene er igangsatt og har vist seg å fungere etter hensikten i forbindelse med et mindre utbrudd ved en avdeling på sykehuset nå i vinter, sier fylkeslege Sigmund Skei.

Helseforetaket har gjennomført en årsaks- og hendelsesanalyse i etterkant av smitteutbruddet. I rapporten peker de på ti områder hvor de har forbedringspunkter i forbindelse med dette smitteutbruddet.

Det er lagt frem fem områder hvor man har foreslått forbedringstiltak. Forbedringstiltakene omhandler behov for nytt og forbedret planverk og rutiner i forbindelse med smitteutbrudd på sykehuset.

Arbeidet med å utarbeide og iverksette tiltakene som er foreslått i rapporten er allerede satt i gang ved helseforetaket.

- Statsforvalteren har imidlertid merket seg at helseforetakets spesifikke smittevernkompetanse ikke er berørt i rapporten. Statsforvalteren ønsker derfor at STHF skal vurdere egne avsatte ressurser til smittevern og eventuelt følge dette opp med tilstrekkelige tiltak, sier Sigmund Skei.

 

Kontaktperson: Fylkeslege Sigmund Skei, mobil: 409 14 312

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Kontaktpersoner