Besøk oss i POTETBUA under Trøndersk Matfestival

Fra 31. juli til 2. august vil Trøndersk Matfestival - Matriket Midt sette preg på Trondheim sentrum. Rundt 200 utstillere, de aller fleste fra Trøndelag, deltar for å vise fram det beste de har av lokal mat og drikke.
Du kan også delta på ulike kurs og matseminar. Det blir aktiviteter for barn, Chef`s Dinner, mobil kokkelering og mye annet spennende knyttet til lokal mat.
Potet kan brukes til alt!
Legg gjerne kursen innom POTETBUA, som holder til i Norgesteltet øverst i Munkegata, under festivalen. Der vil du også treffe oss fra landbruksavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag. Her får du smake potet i nye varianter samt møte ulike aktører i matkjeden. Og, lære hvordan en lokal råvare som potet kan brukes i alt fra skolemat til forsvarsmenyer.
Mer trøndersk mat i offentlige måltid
I Trøndelag jobber vi hardt for å få mer lokal mat på offentlige fat, fra barnehager og skoler til sykehjem og Forsvaret. Viktige mål er å styrke bærekraft, folkehelse, matberedskap og lokal verdiskapning. Vi har startet med poteten – en råvare som knytter sammen jord, kjøkken og samfunn.
Denne satsingen samler aktører fra hele matsystemet; bønder, kokker, innkjøpere/grossister, politikere og byråkrater. Sammen skal vi vise at offentlige måltider kan bli en drivkraft for en sunnere og mer robust trøndersk matregion.
Mer om prosjektet finner du her:
Grønt kompetansesenter Mære-Skjetlein | Facebook
Mer trøndersk mat - Grønt Kompetansesenter.
Mer trøndersk mat i offentlige måltider | Statsforvalteren i Trøndelag
Kontaktpersoner
-
Liv Gystad
Tlf: 73 19 92 60 / 90 83 73 05 -
Gunhild Halvorsen
Tlf: 74 16 84 31 / 92 49 41 30