Flertall for grensejustering

Flertallet av innbyggerne som har deltatt i innbyggerundersøkelsen ønsker grensejustering mellom Rennebu og Oppdal kommuner.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 06.05.2019

I uke 19 gikk startskuddet for innbyggerundersøkelsen i Rennebu kommune om en eventuell grensejustering mellom Oppdal og Rennebu kommuner. Det var innbyggerne med folkeregistrerte adresser i Gisnås, Ulsberg-Innset, Søndre Innset og deler av Havdal som ble invitert til å delta.

I undersøkelsen fikk de anledning til å komme med sin mening om hvor kommunegrensa mellom Oppdal og Rennebu skal gå, og nå foreligger resultatet.

Dette viser undersøkelsen

I alt har 272 innbyggere deltatt, noe som er en svarprosent på 79.

  • 54 prosent ønsker en grensejustering.
  • 44 prosent ønsker at grensene skal bestå som i dag.

Det er Opinion as som har gjennomført selve undersøkelsen etter oppdrag fra Fylkesmannen i Trøndelag.

-Det er gledelig at så mange som 79 prosent av de inviterte har kommet med sitt synspunkt, sier Alf Petter Tenfjord hos Fylkesmannen i Trøndelag.

Han mener undersøkelsen gir et godt bilde på hva innbyggerne mener i spørsmålet om grensejustering.

Veien videre

Det er Kommunal- og moderniseringsdepartementet som har bedt Fylkesmannen om å gjennomføre undersøkelsen i samråd med Rennebu kommune. Fra før har Fylkesmannen belyst saken gjennom en utredning, høring og en tilrådning. Dette er tidligere sendt Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Nå blir også resultatet fra innbyggerundersøkelsen oversendt departementet, som vil benytte dette som en del av sitt beslutningsgrunnlag.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.