Anbefaler grensejustering

Fylkesmannen i Trøndelag anbefaler en mindre grensejustering mellom Namdalseid og Steinkjer kommuner.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 29.11.2018

På slutten av 70 tallet kjøpte en grunneier i Namdalseid et mindre areal fra naboeiendommen, da det var et behov for å bygge et ekstra bolighus på gården. Grunnen som ble kjøpt lå i Steinkjer kommune. Kjøpet ble gjennomført og boligen ble bygd.

To kommuner å forholde seg til

I forbindelse med adressering i Steinkjer kommune ble den kjøpte eiendommen tildelt en adresse i Steinkjer kommune, mens adkomsten til eiendommen skjer fra Namdalseid. Dermed har grunneieren hatt to kommuner å forholde seg til. Det er grunneieren og Namdalseid kommune som har tatt initiativ til å få justert kommunegrensen.

Fylkesmannens vurdering

Den anbefalte grensejusteringen omfatter kun to innbyggere, og anses som en mindre grensejustering. Uttalelsene fra kommunene viser at det så langt er enighet om grensejustering.

-Det vil være en forenkling om hele eiendommen tilhører samme kommune, slik at innbyggerne som er berørt kun trenger å forholde seg til èn kommune, sier fylkesmann Frank Jenssen.

Fylkesmannen i Trøndelag anbefaler derfor at grensen justeres. Saken er nå sendt på høring til kommunene. Dersom Namdalseid- og Steinkjer kommune fortsatt er enig om grensejustering vil Fylkesmannen fatte endelig vedtak tidlig neste år.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.