Storkontroll av biloppsamlingsplasser

Fylkesmennene gjennomfører nå en landsomfattende kontroll av biloppsamlingsanlegg. Hensikten er å sjekke om virksomhetene håndterer bilvrakene forsvarlig. Hvert år blir 130 000 biler levert inn til sanering.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.05.2015

Fylkesmannen utfører kontrollen i samarbeid med Miljødirektoratet i alle fylker.

- Kasserte kjøretøy kan utgjøre et forurensningsproblem dersom saneringen ikke foregår på en miljømessig forsvarlig måte. Det er derfor viktig at de som jobber med dette utfører arbeidet riktig og i tråd med de krav vi stiller, sier tilsynsdirektør i Miljødirektoratet, Bjørn Bjørnstad.

Alle behandlingsanlegg skal ha en tillatelse fra fylkesmennene for sin virksomhet. Importører og produsenter av biler har ansvar for å drive et retursystem og sikre at kasserte kjøretøy blir behandlet forsvarlig.

Kan vurdere politianmeldelse

Det er fire år siden miljømyndighetene gjennomførte en like stor kontroll av biloppsamlingsplassene.

– Dersom vi avdekker brudd på regelverket vil dette bli fulgt opp overfor det enkelte anlegg. Avhengig av hvor alvorlige feil og mangler vi finner, så vil vi kunne ilegge tvangsmulkt for å sikre at forholdet blir rettet opp. Ved mer alvorlige brudd vil vi vurdere politianmeldelse, sier Bjørn Bjørnstad.

Det er også viktig at privatpersoner sjekker om biloppsamlingsplassene er godkjente når de leverer bilene sine inn.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.