Kom med forslag til områder for naturtypekartlegging

Kommunene, fylkeskommune og samferdselsmyndigheter inviteres til å komme med forslag til nye områder for naturtypekartlegging i 2022. 

 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 05.10.2021

Miljødirektoratet kartlegger natur etter systemet Natur i Norge (NiN) og har utarbeidet en egen kartleggingsinstruks for dette. Miljødataene skal brukes som grunnlag for beslutninger i arealforvaltningen.

Ved utvelgelse av områder for naturtypekartlegging skal det vektlegges områder:
a) med stor aktivitet og stort utbyggingspress
b) der man kan forvente å finne naturtyper etter Miljødirektoratets kartleggingsinstruks

For å innhente lokalkunnskap har Statsforvalteren sendt brev til fylkets kommuner, fylkeskommunen og samferdselsmyndigheter for innspill til områder som kan være aktuelle for slik kartlegging neste år, jf. vedlagte brev med frist 31. oktober. Statsforvalteren har opprettet en digital kartløsning hvor man kan avgrense og beskrive områdene som foreslås.

Etter en samlet vurdering av innkomne forslag og egne innspill, vil Statsforvalteren sende over et samlet forslag til Miljødirektoratet innen 15. november. Miljødirektoratet vil ha en åpen innspillsrunde i november-desember, og så prioritere hvilke områder som skal kartlegges i 2022.

Resultatet fra kartlegginga i 2022 er forventet i Miljødirektoratets Naturbase (www.naturbase.no) i februar-mars 2023. Miljødirektoratet finansierer kartleggingen.