Samarbeider om å fremme mat- og drikkeopplevelser i Osloregionen

Selvplukk av mais og andre grønnsaker i Drøbak Foto: VisitOsloRegion/Mohri Films

I prosjektet Mat og reiseliv i #Osloregionen samarbeider destinasjonsselskapene i reiselivet på sentrale Østlandet om markedsføring av matopplevelser og mer lokal mat og drikke på menyen hos regionens spisesteder. I disse dager presenteres to filmer til inspirasjon for ferieklare nordmenn.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 30.06.2021

I filmene møter vi kjøkkensjef Christer Rødseth som sender Eric og Elise, to matentusiaster, ut på oppdrag for å skaffe kvalitetsråvarer fra nærområdet til et smakfullt måltid. Eric og Elise lar seg hele veien overraske over mangfoldet som finnes innenfor korte avstander, hvor enkelt man kan lage gode retter av bra råvarer, og ikke minst hvor mange entusiastiske, stolte og dyktige produsenter vi har i landbruket. Filmene er produsert i samarbeid med sekretariatet for Osloregionen.

Se filmene og les mer om kortreiste matopplevelser i Osloregionen.


En felles satsing på mat og reiseliv

Etter å ha samarbeidet om en satsing på lokalmat og reiseliv på Østlandet gjennom felles prosjekt og deltakelse på Internationale Grüne Woche i perioden 2015-2017, ønsket reiselivet i regionen å videreføre samarbeidet gjennom prosjektet Mat og reiseliv i #Osloregionen. Destinasjonsselskapene og næringen selv bidrar til prosjektet med kompetanse, arbeidstimer og midler. Blant annet har de gjennom prosjektet jobbet med historiefortelling, hva er smaken av Osloregionen, kompetanseheving, innhold til markedsføringen - som de gode historiene, foto og film.

VisitOsloRegion består av destinasjonsselskapene på Østlandet fra Visit Østfold og Vestfold i sør, til Visit Lillehammer i nord. VisitOsloRegion jobber med internasjonal markedsføring, bearbeiding av turoperatører, websamarbeid og temasatsinger som mat og reiseliv. VisitOsloRegion er prosjekteiere, og Statsforvalteren i Oslo og Viken støtter prosjektet sammen med Innovasjon Norge, fylkeskommunene og statsforvalterne i regionen.

 

 

Kontaktpersoner