Forlenget søknadsfrist for tilskudd til opplæring i akuttmedisin og volds- og overgrepshåndtering for legevaktpersonell

Helsedirektoratet viser til forlenget utlysning av tilskuddsmidler til opplæring i akuttmedisin og kurs i volds- og overgrepshåndtering for legevaktpersonell. Direktoratet ser med bekymring at det ikke lenger kommer nye søknader fra kommunene. Det er betydelig med midler igjen fortsatt.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 16.09.2021

Helsedirektoratet oppfordrer kommuner som har helsepersonell som ikke oppfyller kompetansekravene i akuttmedisinforskriften om å melde disse på kurs, og å søke tilskudd til refusjon for kursutgifter innen 31. oktober. Tilskudd er et mulighetsvindu som lukkes i høst, da Helsedirektoratet ikke vil få tildelt noe budsjett til dette i 2022.

 

Direktoratet minner om at kompetansekravene i akuttmedisinforskriften skal være oppfylt innen 1. mai 2022. Kravet gjelder også helsepersonell på fastlegekontorer som har legevaktansvar på dagtid. Direktoratet har grunn til å tro at det er store udekkede behov for opplæring, spesielt blant andre personellgrupper enn leger. Dette kan leses ut av lav registrering av slik kompetanse i helsepersonellregisteret, spesielt hva gjelder håndtering av vold og overgrep.

 

Tilskudd kan gis i år selv om kursene til dels gjennomføres neste år, da ubrukte midler kan overføres til 2022. Søknader vil bli behandlet fortløpende så langt midlene rekker.

 

For nærmere informasjon vises til Helsedirektoratets nettside:  Oppfølging av akuttmedisinforskriften - Helsedirektoratet

 

Helsedirektoratets kontaktperson: Seniorrådgiver Vegard Nore, telefon 41348275 og e-post Vegard.nore@helsedirektoratet.no