Midler til etterutdanning for lærere og ledere i voksenopplæringen i 2021

Gjennom Desentralisert ordning for kompetanseutvikling i voksenopplæringen blir det hvert år fordelt i overkant av 2 mill. kroner i Oslo og Viken til etterutdanning for lærere og ledere. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.02.2021

Tildelingen av årets midler gjøres gjennom et samarbeidsforum med deltakere fra voksenopplæringen. Frist for aktørene innen voksenopplæringen til å melde behov er 13. mai.

Årlig forvalter statsforvalterne et tilskudd til etterutdanning for lærere og ledere i voksenopplæringen. Midlene som Kompetanse Norge stiller til disposisjon, skal bidra til økt kompetanse og kvalitet i voksenopplæringen. Med voksenopplæring mener vi her opplæring i norsk og samfunnskunnskap for nyankomne innvandrere, grunnskoleopplæring for voksne (inkludert FVO) og videregående opplæring for voksne.

Statsforvalteren vil lyse ut midlene i mars, og fristen for voksenopplæringen for å melde kompetansebehov er 13. mai 2021. Ved utlysningen vil det opplyses nærmere om retningslinjer og føringer for hvordan tilskuddsmidlene skal brukes, og prosess for å melde behov.

Fra 2021 skal voksenopplæringen delta i behandling og prioritering av behovsmeldingene som kommer fra sektoren. Dette gjøres gjennom et samarbeidsforum for ordningen i Oslo og Viken. I samarbeidsforumet sitter representanter fra ulike voksenopplæringsnettverk sammen med Statsforvalteren i Oslo og Viken.

Tildelingen av midler finner sted i mai/juni 2021.    

Kontaktpersoner