Bli verge!

Er du en engasjert og pålitelig ressursperson som kommuniserer godt med andre mennesker? Har du ledig tid? Ønsker du å bistå andre med å ivareta deres interesser?

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 01.11.2018

En del voksne personer trenger hjelp og støtte for å blant annet håndtere sin økonomi eller søke på offentlige tjenester.  Dette har helsemessige grunner, som for eksempel demens eller psykiske lidelser.  Statsforvalteren kan da opprette vergemål og oppnevne verge. 

Det er over 2 000 voksne personer i Troms og Finnmark, som har oppnevnt verge. Vergene gjør en viktig samfunnsoppgave. Det er ofte bekjente eller familiemedlemmer som er verge. Noen ganger er ikke dette en mulighet.

Vi trenger derfor personer som kan kontaktes for å være verge for personer som ikke har andre løsninger.  Vi trenger flere slike faste verger i fylket vårt.

Minimum fem oppdrag

Er dette noe for deg? Du kan da søke om å bli fast verge. Hvis du blir godkjent som dette, tenker vi at du etter hvert må påta deg minst fem oppdrag.  Det er likevel frivillig hvilke oppdrag du sier ja til. 

Oppdragene kan også i stor grad løses på tidspunkt som passer deg. Mye kan løses digitalt. Statsforvalteren gir opplæring, råd og veiledning. Vi skal støtte vergene.

Mer informasjon om ordningen med verger finner du på Sivilrettforvaltninga sine sider

Klikk på knappen til høyre. Da kommer du direkte til søknadsskjemaet for å bli vurdert som fast verge. Skjemaet brukes også dersom en vil bli vurdert representant for enslige mindreårige asylsøkere. Du krysser av for det som er aktuelt for deg.

Eller kanskje du ønsker å snakke med oss på vergemålsseksjonen først?

Ring oss svært gjerne på 78 95 03 00.