Nettseminar for foresatte om retten til samiskopplæring

Elever har lovfestet rett til samisk språkopplæring i hele landet. Vi tilbyr foresatte til elever i grunnskolen og elever i videregående skole et nettkurs om den lovfestede retten til dette.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 05.02.2021

Målet med seminaret

Elever med samisk bakgrunn har lovfestet rett til samisk språkopplæring i grunn- og videregående skole uansett hvor de bor i landet. Dette gjelder nordsamisk, lulesamisk og sørsamisk, som er de tre offisielle samiske språkene i Norge.

Statsforvalterne i Troms og Finnmark, Nordland og Trøndelag tilbyr foresatte til elever i grunnskolen og elever i videregående skole et nettkurs som handler om retten til samisk språkopplæring. Vi ser på fagplaner og undervisningstimer, iverksetting og organisering av undervisningen samt fjernundervisning og hospitering i samiskopplæringen. Det er mulig å stille spørsmål i siste del av seminaret.

Program for nettseminaret kl. 1900-2030 11. mars 2021

  • Velkommen til nettseminar om retten til samiskopplæring ved Katharine Jakola, ass. oppvekst og barneverndirektør, Statsforvalteren i Troms og Finnmark
  • Retten til samiskopplæring ved Markus Setså Borge, jurist, Statsforvalteren i Nordland
  • Fagplaner og undervisningstimer i samiskopplæringen ved Kevin Johansen, seniorrådgiver, Statsforvalteren i Nordland
  • Hvordan iverksette og organisere retten til samiskopplæring? ved Margareth Halle, seniorrådgiver, Statsforvalteren i Trøndelag
  • Fjernundervisning og hospitering/språkopphold i samiskopplæringen ved Marit Helene Pedersen, seniorrådgiver, Statsforvalteren i Troms og Finnmark
  • Det blir satt av 30 min til spørsmål på slutten av seminaret.

Praktisk informasjon

Nettseminaret er torsdag 11. mars 2021 kl. 1900-2030. Legg merke til at nettseminaret går på kveldstid. Det blir holdt på Teams og vi sender ut lenke til alle påmeldte et par dager i forveien. 

Ved eventuelle påkoblingsproblemer kan du kontakte Markus Setså Borge på telefon 466 73 210.

Klikk her for å gå til Statsforvalteren i Troms og Finnmark, der du finner påmeldingsskjema. Frist for påmelding er 9.mars.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.