Litteraturtoget 2024 på Rørosbanen

Dame i grønne omgivelser
Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit drar igjen på tur med Litteraturtoget – i år med Rørosbanen fra Elverum til Røros 11.-12. juni. Litteraturtoget stopper på stasjonene i Elverum, Alvdal og på Røros.

Publisert 16.05.2024

Den lille bokfestivalen på skinner har tidligere vært arrangert seks ganger i Norge og én gang i Tyskland. Med seg på årets tur har Kronprinsessen både etablerte og nye forfattere, som vil dele sine skjønnlitterære historier, men også egne erfaringer med publikum på arrangementer underveis.

Årets litteraturtog er ca. 113 meter langt og frakter blant annet en bibliotekvogn som inneholder deler av Kronprinsessens private boksamling. Publikum er hjertelig velkommen om bord i biblioteksvognen i Kronprinsessens litteraturtog deler av tiden når det oppholder seg i Elverum, Alvdal og på Røros. 

I år arrangeres togreisen sammen med SJ Norge og kommunene Elverum, Alvdal og Røros.

Program i Elverum

I Elverum kulturhus (11. juni, ca. klokken 18.00) deltar de etablerte norske forfatterne Linn Ullmann og Niels Fredrik Dahl i en samtale med biografen Alf van der Hagen.

Program i Alvdal

I Alvdal (12. juni, ca. klokken 13.00) kommer fjorårets debutanter Oliver Lovrenski, Monica Goksøyr og Signe Holm Pedersen, samt Alexander Kielland Krag, som ikke er debutant, men som har et stort publikum blant yngre lesere.

Program i Røros

Litteraturtoget 2024 avsluttes på Røros samme kveld (12. juni, ca. klokken 19.00) med en av Frankrikes mest omtalte forfattere, Virginie Despentes.

Akkreditering og presseinformasjon

Det vil bli sendt ut et eget og detaljert presseprogram til akkreditert presse. Presse som ønsker å dekke årets litteraturtog kan søke om akkreditering innen torsdag 6. juni 2024 klokken 16.00

Søknad om akkreditering finner du her: Litteraturtoget 2024 på Rørosbanen - Det norske kongehus (kongehuset.no)

Vær oppmerksom på at klokkeslett og innhold i programmet kan bli endret noe.

Kontaktpersonar