Nominer din skole til Dronning Sonjas skolepris 2021

Dronning Sonjas skolepris deles ut annenhvert år til en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering Nominer din skole til Dronning Sonjas skolepris for 2021 til Statsforvalteren i Agder innen 5 juni.   

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 04.03.2021

Kriterier for prisen

Dronning Sonjas skolepris skal annenhvert år tildeles en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. Prisen vil deles ut i 2021. 

  • Skolen arbeider langsiktig, systematisk og kunnskapsbasert med elevenes læringsmiljø.
  • Skolen praktiserer likeverd og inkludering på en slik måte at hver enkelt elev opplever å bli verdsatt i et miljø preget av medvirkning, trygghet og fellesskap.
  • Skolen kjennetegnes ved positive relasjoner mellom elevene og de ansatte, og elevene imellom - og ved et godt samarbeid mellom skole og hjem.

Likeverd betyr at alle elever skal få oppleve at de møtes på en likestilt og verdig måte. Inkludering som er et videre begrep enn integrering, betyr at alle skal oppleve at de er anerkjente deltakere i skolefellesskapet.

Hennes Majestet Dronning Sonja tok selv initiativ til denne skoleprisen for inkludering og likeverd i 2005. Prisen ble første gang delt ut i 2006.

Utdanningsdirektoratet administrer arbeidet med Dronning Sonjas skolepris og har oppnevnt en jury som velger årets vinner. Juryens leder er Inga Bostad.

 

Vinnerskolen får 250 000 kroner, et kunstverk utformet av Dronningen og et diplom. Neste gang prisen deles ut er i 2021.

 

Les mer om Dronning Sonjas skolepris 2021 på Statsforvalteren i Agder (lenker til sak med infomrasjon sider.