Informasjonsbrev uke 6/2024

Innhold:

  • Endelege satsar for regionale miljøtilskot (RMP) 2023
  • Ekstremværet Ingunn
  • Nytt jordvernbrev - Kommunene må øke innsatsen for å ta vare på matjorda
  • Digitalt nyhetsblad for planlegging og ressursforvaltning i Trøndelag
  • Eksamen autorisasjonskurs for plantevern og tilleggskurs for gnagermidler
Publisert 07.02.2024

Snarveg til:

 

Endelege satsar for regionale miljøtilskot (RMP) 2023

Edelege satsar for regionale miljøtilskot til jordbruket vart fastsett fredag sist veke. Ramma for tilskot var litt større enn omsøkt, og me har difor auka satsane på dei aller fleste ordningane med omlag 4 prosent. Ordningane som ikkje fekk auka sats var tilskot til pollinerande insekt, hekke og beiteområde til fugl, setertilskota og tilskot til klimarådgiving. Grunnen til at desse ikkje vart auka er at me dels syns tilskota er tilstrekkeleg høge, og dels på grunn av tilrådd i jordbruksavtalen.

Avkorting

Søknader som har fått avkorting skal gjenopnast og avkortingsbeløp skal fastsetjast med bakgrunn i endelege satsar.

Endeleg godkjenning av søknader innan 16. februar

Alle søknader om regionalt miljøtilskot som skal til utbetaling ved hovudutbetalinga, må vera endeleg godkjende i eStil-RMP innan 16. februar. Dersom det er søknader som de ikkje er heilt ferdige med, og som ikkje skal til utbetaling no, må de ta tilbake til «under behandling». Når de er ferdige med desse søknadane, godkjenner de dei på vanleg måte, og dei vil då gå til utbetaling. Husk at det er ein annan person enn den som har «foreløpig godkjent», som skal «endeleg godkjenne» søknadane.

Her er en oversikt over de endelige satsene.

Kontaktperson: Anders Mona

 

Ekstremværet Ingunn

Det har blåst kraftig i flere runder i Trøndelag den siste uka. Det ser ut til å ha gått bedre enn fryktet med tanke på skogskader. Vi skal rapportere skader til Landbruksdirektoratet, og ønsker at skogbruksansvarlige melder inn skogskader til oss så raskt som mulig. Knekte enkelttrær vil man finne overalt, men er det skader på bestand, ønsker vi å høre om det. Vi er særlig interessert i tilbakemeldinger fra ytre kyst-kommuner, der vårt inntrykk er at stormene har truffet hardest.

Kontaktperson: Johanna Sætherø Steen

 

Nytt jordvernbrev - Kommunene må øke innsatsen for å ta vare på matjorda

I et felles brev fra landbruks- og matminister Geir Pollestad og kommunal- og distriktsminister Erling Sande, gjør de alle folkevalgte oppmerksomme på det ansvaret kommunene har for å sikre arealer for framtidig matproduksjon og at Norge skal nå målet om å bygge ned mindre dyrka jord.

Mer informasjon på vår hjemmeside.

Kontaktperson: Laila Marie Sorte

 

Informasjon fra andre

Digitalt nyhetsblad for planlegging og ressursforvaltning i Trøndelag

Trøndelag fylkeskommune har i samarbeid med Statsforvalteren i Trøndelag gitt ut Digitalt nyhetsblad for planlegging og ressursforvaltning i Trøndelag nr 1/2024.

 

Eksamen autorisasjonskurs for plantevern og tilleggskurs for gnagermidler

Vi viser til instruks til kommune og statsforvalter om utøvelse av delegert myndighet etter plantevernmiddelforskriften, § 5. Autorisasjonskurs, 3. avsnitt. “Statsforvalteren eller kommunen skal avholde og være til stede under eksamen.”

Norsk Landbruksrådgiving avholder eksamen som før, men en ansatt fra kommunen eller statsforvalteren stiller som eksamensvakt. Vi vil ta kontakt med de kommunene det gjelder når vi får beskjed om når/hvor eksamen holdes.

Instruks til kommune og statsforvalter om utøvelse av delegert myndighet etter plantevernmiddelforskriften

Kontaktpersoner: Kontaktpersoner: Lisbeth Kirkbakk og Gunhild Halvorsen

 

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.