Informasjonsbrev uke 39/2022

Innhold: 

  • Møte om regionale miljøtilskot til jordbruket i Trøndelag 2023-26
  • Ørland kommune er Norges kandidat til Europarådets landskapspris
  • Tiltak i beiteområder - omfordeling av midler mellom kommunene

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 28.09.2022

Snarveg til:

 

Møte om regionale miljøtilskot til jordbruket i Trøndelag 2023-26

Statsforvalteren arrangerer 6. oktober kl 09.30-11.30 teams-møte for kommunane for å gå gjennom aktuelle ordningar for regionale miljøtilskudd til jordbruket for perioden 2023-26. Vi vil i møtet diskutere effekt, mulige endringar og vidareføring av dagens ordningar, og eventuelle nye ordningar.

Det blir mulig med innspel i møtet, men også i etterkant. Statsforvaltaren skal innan utgangen av oktober lage forslag til ordningar for regionale miljøtilskot for perioden 2023-26.

Klikk her for å delta i møtet

Kontaktperson: Anders Mona

 

Ørland kommune er Norges kandidat til Europarådets landskapspris

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik offentliggjorde nylig at Ørland kommune med Rusaset-prosjektet og Austråttlandskapet er utpekt som norsk deltaker i 2022-2023.

«Ørland kommune sin breie lokale forankring av Rusaset-prosjektet og forvaltinga av Austrått utvalde kulturlandskap gjorde at dei er vald som Noregs deltakar til prisen for 2022-2023», står det i pressemeldingen fra Kommunal- og distriktsdepartementet. Det var i juni i år Statsforvalteren foreslo Rusaset-prosjektet som kandidat til Europarådets landskapspris. Statsforvalteren mente prosjektet oppfylte kriteriene for prisen på en god måte, noe den interdepartementale landskapsgruppen som valgte blant de innkomne forslagene var enig i.

Mer om saken på vår hjemmeside (lenke kommer).

Kontaktperson: Laila Marie Sorte og Ingrid Bjørklund (Klima- og miljøavdelingen)

 

Tiltak i beiteområder - omfordeling av midler mellom kommunene

Omfordeling av midler til tiltak i beiteområder mellom kommunene i Trøndelag er nå utført, etter innmelding av behov per 10. september. Det blir sendt brev til kommunene med oversikt over ny fordeling denne uka. Kommunene kan også sjekke ny ramme og oversikt over ledige midler i Agros.

Kontaktperson: Eva Dybwad Alstad

 

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.