Informasjonsbrev uke 38/2023

Innhold:

  • Regionale klima- og miljømidler - ny søknadsomgang
  • Dreneringsordningen med opptur i år
  • Søknadsomgangen for regionale miljøtilskot er opna
  • Webinar i ØKOUKA - Øko-godkjenning av markedshagen 26. september
  • Karbon i jord-prosjektet - bli med på avslutningsseminar 17. og 18. oktober
  • Studietur næringsutvikling 26.oktober
Publisert 19.09.2023

Snarvei til:

Regionale klima- og miljømidler - ny søknadsomgang 

Statsforvalteren mottar årlig midler til fylkesvise tiltak innenfor Klima- og miljøprogrammet. Det er om lag 384 000 kroner igjen av potten inneværende år. Statsforvalteren åpner derfor for en ny søknadsomgang med søknadsfrist 15. oktober 2023.

Mer informasjon om ordningen finner du på våre nettsider.

Kontaktperson: Marit Røstad

 

Dreneringsordningen med opptur i år

Hittil i år har kommunene innvilget til sammen 17,6 mill. kr til drenering, mot 13,4 mill. for hele 2022. I tillegg har kommunene meldt inn behov for ca. 9 mill for å dekke meldte søknader og mottatte søknader som enda ikke er behandlet i år!

Det gjøres en bra jobb i de fleste kommuner for å få fortgang i dreneringsordningen og svært mange kommuner har sendt ut påminnelser om å huske å søke samt at satsøkningen gir betydelig tilskuddsandel i tiltakene.

Noe av økningen skyldes nok at tidligere søknad er trukket, og at det er søkt på nytt etter 1.7.23, men dette utgjør relativt liten andel av det økte omfang.

Vi har nå i en periode omfordelt midler mellom kommunene, men etter søknad om ekstra tildeling har vi fått økt den fylkesvise rammen med 4. mill. Det er kun Trøndelag og Viken fylke som har ekstra tildeling fra Landbruksdirektoratet i denne omgangen. 

Med litt begrensede midler er målet at tiltak som skal gjøres i høst får nødvendig støtte. Noe midler trekkes inn hvert år da vi har tre års arbeidsfrist etter vedtak om tilsagn. Betydelige midler er likevel bundet opp i lang tid. I samarbeid med Landbruksdirektoratet vil vi komme med forslag til hvordan en mulig prioritering kan gjøres.

Kontaktperson: Ivar Stokkan

 

Søknadsomgangen for regionale miljøtilskot er opna

Vi er inne i ny programperiode, med nye og litt endra ordningar.

Du finn meir informasjon om søknadsfrist, tid for oppstart av saksbehandlinga, om tiltak som ikkje blir importert i årets søknad og litt om årets veileder på denne nettsida for kommunal forvaltning

Kontaktperson: Anders Mona

 

Webinar i ØKOUKA - Øko-godkjenning av markedshagen 26. september

Årets Øko-Uke er starter i løpet av denne uka. I forbindelse med dette inviterer Statsforvalteren i Trøndelag til webinar om hvordan du kan få markedshagen din Debio-sertifisert, tirsdag 26. september kl 19-21. 

Det blir erfaringsdeling, og vi skal bli kjent med to bedrifter som har valgt å Debio-godkjenne sine grønsaksproduksjoner.

Arrangementet er gratis og krever ikke påmelding.

Mer informasjon og lenke til webinaret finner du her

Vi ber om at dere i kommunene videreformidler informasjon om aktivitetene i økouka til aktuelle gårdbrukere. Du finner hele programmet for Økouka i Trøndelag på denne siden.

Kontaktperson: Gunhild Halvorsen

 

Karbon i jord-prosjektet - bli med på avslutningsseminar 17. og 18. oktober

Prosjektet karbon i jord i Trøndelag er inne i sitt siste år, og skal avsluttes med 2-dagers seminar på jordbruksskolene Øya og Skjetlein nå i oktober.

På denne siden kan du lese litt mer om prosjektet.

Programmet for avslutningsseminaret finner du her.

Seminaret er gratis, men en må ordne med overnatting selv.
Påmelding innen 13. oktober
Kontaktperson: Anders Mona 

 

Studietur næringsutvikling 26.oktober

I anledning Ost-VM som går av stabelen i Trondheim 26. til 28.oktober, inviterer vi til studietur i Trøndelag. Turen arrangeres torsdag 26.oktober, og temaet for turen er melk, ost og gårdsopplevelser.

Målgruppe for turen er produsenter, samt «gode hjelpere» som jobber med næringsutvikling innen mat og drikke.

Turen er et samarbeid mellom Statsforvalteren i Trøndelag, Trøndelag Fylkeskommune, Trondheim kommune og Oi! Trøndersk mat og drikke

Se vår hjemmeside for program og påmelding.

Kontaktperson: Liv Gystad liv.gystad@statsforvalteren.no

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.