Informasjonsbrev uke 37/2023

Innhold 

  • ØkoUka 2023
  • Fagmøte om økologisk kornproduksjon
  • Prognoser tilskudd ved produksjonssvikt på grunn av klimaskader 2023 
  • Demonstrasjon av nytt søknads- og saksbehandlingssystem for produksjonssviktordningen i AGROS
Publisert 13.09.2023

Snarveg til:

 

ØkoUka 2023

Bli med på Økouka 22. september - 1. oktober, Norges største feiring av økologisk mat og – landbruk. Det begynte i Trøndelag i 2011, og i 2023 arrangeres det ØKOUKE i hele landet.

ØKOUKA er årlig en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Denne uka viser frem mangfoldet av landbruk og matproduksjon i Norge og knytter det til din hverdag. Fordi mat og gleder er best når vi deler!

I økouka vil det være smaksopplevelser, åpne økologiske gårder, mat- og dyrkningskurs, vinsmaking, hagevandringer, markeder, foredrag, filmvisninger, fagmøter og mye mer – denne uka kan du både lære og praktisere økologi!

Se program for Økouka i Trøndelag her.


Oppdateringer på programmet legges ut på Facebook: Økouka i Trøndelag

Kontaktperson:Gunhild Halvorsen

 

Fagmøte om økologisk kornproduksjon

Som en del av ØkoUka blir det fagmøte om økologisk kornproduksjon i Trøndelag mandag 25.september kl. 18.00. Møtet er på Ersgård i Stjørdal. Møtet er åpent for alle. 

Se programmet her

Møtet er gratis og inkluderer mat. Si ifra om eventuelle allergier.

Påmelding til Mari Jensen Aas

Påmeldingsfrist: 15. september

Kontaktperson: Anstein Lyngstad 

 

Prognoser tilskudd ved produksjonssvikt på grunn av klimaskader 2023

Statsforvalteren har levert prognoser til Landbruksdirektoratet for vekstsesongen 2023. Prognosene baserer seg blant annet på tilbakemeldinger fra kommunene i Trøndelag og Norsk landbruksrådgiving Trøndelag. Tilbakemeldingene viser at det stort sett ser veldig bra ut i Trøndelag, men at det er lokale variasjoner.

Les mer på vår nettside

Kontaktperson: Gunhild Halvorsen 

 

Demonstrasjon av nytt søknads- og saksbehandlingssystem for produksjonssviktordningen i AGROS

Landbruksdirektoratet vil i løpet av uke 39 ha en demonstrasjon av vekstgruppene som går over fra fagsystemet ELF til AGROS. Dette gjelder vekstgruppene grovfôr i foretak med husdyr, korn og annet frø til modning og frukt.

Demonstrasjonen av vekstgruppe grovfôr i foretak med husdyr blir tirsdag 26.09.2023 kl. 13:00-15:30. Link og program til denne demonstrasjonen er sendt til dere som jobber med ordningen i kommunen. Ser dere at det er andre som skulle hatt den, ber vi om at dere videresender. Gjennomgang av de andre vekstgruppene blir 27. og 28. september, og innkalling vil komme med det første.

Kontaktperson: Gunhild Halvorsen 

 

 

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.