Informasjonsbrev uke 34/2022

Innhold:

  • 30. august er frist for å melde om endringer i beiteområder og nye beiteområder for beitelag som skal søke OBB-tilskudd i 2022
  • Tilskudd til tiltak i beiteområder - omfordeling av midler etter 10. september
  • Kunnskapsgrunnlaget og sluttrapporten fra interregprosjektet "Skoglig anpassning för et ändrat klimat" er publisert
  • Webinar – landbrukseiendommer i dødsbo
  • Konsesjon til AS – Landbruksdirektoratet stadfestet Statsforvalterens omgjøringsvedtak

     

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 23.08.2022

Snarvei til:

 

30. august er frist for å melde om endringer i beietområder og nye beiteområder for beitelag som skal søke OBB-tilskudd

Beitelag som skal søke om tilskudd til organisert beitebruk (OBB) under regionale miljøtilskudd i 2022 må oppgi beiteområde i søknaden.

Dersom det er endringer i navn på eksisterende beiteområder, eller nye beiteområder har kommet til for beitesesongen 2022, må Landbruksdirektoratet ha melding om dette innen utgangen av august. Dette er nødvendig for at beitelaget skal få til å levere søknad om tilskudd for 2022.

Statsforvalteren har ansvar for å melde fra om eventuelle endringer til Landbruksdirektoratet. Vi ber kommunene sjekke ut om det er registrert endringer i beitelagenes beiteområder og melde dette inn til oss seinest tirsdag 30. august.

Landbruksdirektoratet skal kun ha navnet på beiteområdet.

Endringer i kart skal meldes til NIBIO først til våren når behandlingen av årets søknader er sluttført. Mer info om innmelding av kart kommer når dette blir aktuelt. Les også mer om beitelagskart her.

Kontaktperson: Eva Dybwad Alstad

 

Tilskudd til tiltak i beiteområder - omfordeling av midler etter 10. september

Jf tildelingsbrev til kommunene i Trøndelag den 28.1.2022 vil Statsforvalteren foreta en omfordeling av midler til tiltak i beiteområder mellom kommunene etter 10. september.

Bakgrunnen for dette er at samla ramme for tilskudd er begrenset. På bakgrunn av dette gjør vi opp status for ordningen etter endt beitesesong, og omfordeler ledige midler til kommuner med merbehov.

Av en samlet ramme på kr 4,1 mill. i 2022 står det per 22. august igjen kr 1,3 mill. udisponert. Inntrekte midler i 2022 er da medregnet.

Brev til kommunene i Trøndelag med skjema for å søke om tilleggsbevilgning innenfor ordningen “tilskudd til tiltak i beiteområder” blir sendt til postmottak i kommunene i løpet av denne uka.

Kommuner som har midler til overs melder også fra om dette i samme skjema.

Oversikt over innvilga tilskudd, ledige midler og årets søknader i din kommune finner du i Agros.

Frist for å søke tilleggsbevilgning/melde om ledige restmidler settes til 10. september.

Kontaktperson: Eva Dybwad Alstad

 

Kunnskapsgrunnlaget og sluttrapporten fra interregprosjektet "Skoglig anpassning för et ändrat klimat" er publisert

Prosjektet har vært et interregprosjekt i perioden 2018-2022 mellom skogbruket i Midt-Norge og skogbruket i Midt-Sverige. Kunnskapsgrunnlaget er utarbeidet av NIBIO, og rapporten kan du lese her: NIBIO_RAPPORT_2022_8_101.pdf (unit.no). I rapporten er den nyeste forskningen på skånsom terrengtransport og skogsveger i et våtere og varmere klima sammenfattet.

Les mer om saken og se sluttrapporten på våre nettsider: Interregprosjektet "Skoglig anpassning för et ändrat klimat" er ferdigstilt | Statsforvalteren i Trøndelag

Kontaktperson: Rune Saursaunet

 

Webinar – landbrukseiendommer i dødsbo

En kartlegging før sommeren viste at det var interesse for et webinar om det nye regelverket rundt landbrukseiendommer som ligger i dødsbo.

Tirsdag 27. september kl. 10.00 - 11.30 vil Vibeke Godal fra Landbruksdirektoratet holde et foredrag om temaet for landbruksforvaltningen. Ta gjerne med aktuelle problemstillinger knyttet til temaet.

Påmelding på e-post til undertegnede.

Kontaktperson: Linda S. Lilleenget

 

Konsesjon til AS – Landbruksdirektoratet stadfestet Statsforvalterens omgjøringsvedtak

Landbruksdirektoratet stadfestet Statsforvalteren i Innlandets omgjøringsvedtak i konsesjonssak fra Vågå kommune hvor konsesjonssøker var aksjeselskap. Kommunens vedtak var egnet til å virke presedensskapende og dreie praksis i uheldig retning, og eierformen bød ikke på fordeler sammenlignet med tradisjonelt eierskap for landbrukseiendommer.

Ta kontakt med undertegnede dersom dere ønsker vedtaket tilsendt.

Kontaktperson: Linda S. Lilleenget 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.