Informasjonsbrev uke 32/2022

Innhold:

  • Utsatt spredefrist til 17. august for miljøvennlig spredning av husdyrgjødsel i regionale miljøtilskudd i Trøndelag
  • Avslag på konsesjonssøknad fra stiftelse til fordel for lokalt eierskap og landbruksinteresser
  • Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg 12.-14. august

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 09.08.2022

Snarvei til: 

 

Utsatt spredefrist til 17. august for miljøvennlig spredning av husdyrgjødsel i regionale miljøtilskudd i Trøndelag

Statsforvalteren i Trøndelag har vedtatt endringsforskrift med forlenget frist med 7 dager til 17. august for miljøvennlig spredning av husdyrgjødsel jf. § 22 og 23 i forskrift om i regionale miljøtilskudd i Trøndelag. Arealet som det spres på må høstes eller beites i år i samsvar med vilkårene (gjelder som før).

Les mer om bakgrunnen for vedtaket i vår nyhetssak om utsatt spredningsfrist. Vi viser også til informasjon som ble sendt ut til kommunene 05.08. Vi ber om at dere formidler informasjonen til alle aktuelle gårdbrukere i deres kommuner.

Forskrift om endring i forskrift om regionale miljøtilskudd i jordbruket, Trøndelag - Lovdata

Kontaktperson: Anstein Lyngstad

 

Avslag på konsesjonssøknad fra stiftelse til fordel for lokalt eierskap og landbruksinteresser

Statsforvalteren har nettopp avgjort en klagesak fra Lierne kommune. En svensk stiftelse som bl.a. har til formål å beskytte rødlistede dyrearter og planter, hadde søkt om konsesjon på en landbrukseiendom. Denne hadde 53,3 dekar fulldyrket jord og 2743 dekar skog av varierende bonitet.

Lierne kommune avslo konsesjon til fordel for to gårdbrukere som hadde behov for å styrke sitt driftsopplegg med tilleggsareal. Saken var godt utredet og vurdert av kommunen, og avslagsvedtaket ble stadfestet av oss. Saken er illustrerende i forhold til hvilke momenter som er relevante å legge vekt på i en begrunnelse. Ta kontakt hvis dere ønsker å få tilsendt vedtaket.

Kontaktperson: Trine Gevingås

 

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg 12.-14. august

Helga 12.-14 august er det «Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg». Det blir 300 ulike arrangement rundt om i hele Trøndelag, der en kan velge mellom gårdsbesøk, markeder, kurs, seterbesøk, ølsmaking og mye mer.

I vår nyhetssak om matfestivalen - et sted nær deg har vi lagt ut lenke til aktivitetskalenderen. Her finner du mer informasjon om alle arrangementene i din kommune. 

 

Kontaktperson: Marit Nestande 

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.