Informasjonsbrev uke 27/2021

Innhold:

  • Mulighet for ekstratildeling av NMSK midler til skogsveger (LUF)
  • Nytt barkebillevarsel
  • Medhold i klage - oppdyrking som kompenserende tiltak ikke vektlagt

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 06.07.2021

Snarvei til ukas infosaker:

 

Mulighet for ekstratildeling av NMSK midler til skogsveger (LUF)

I vårt tildelingsbrev opplyste vi, på bakgrunn av info fra Landbruksdirektoratet, at det ville bli en runde med ekstratildelinger til veger og drift i juni. Nå har vi fått info fra Landbruksdirektoratet om at dette er utsatt til august. For at Statsforvalteren skal kunne melde inn et oppdatert behov for Trøndelag ber vi om at de fem regionene som samarbeider om midler til veg og drift, samordner seg og sender en søknad for sin region om ekstramidler fra NMSK-potten til Statsforvalteren innen 10. august.

Vi ber om at søknaden lister opp navn på de aktuelle vegsøknadene og hvilken kommune den ligger i. Øvrige opplysninger om vegprosjektet legges inn i vegbanken. For driftstilskuddsaker må navn på skogeier og opplysninger om kvantum, tilskuddsbehov og tidspunkt for gjennomføring oppgis. Landbruksdirektoratet begrenser ekstratildeling til prosjekter som kan tildeles midler og settes i ansvar i år.

Kontaktperson: Rune Saursaunet

 

Nytt barkbillevarsel

Hver måned i barkbillesesongen fastsetter Landbruksdirektoratet et barkbillevarsel, som viser faren for utbrudd i ulike landsdeler. Skogeiere og andre aktører i skogbruket bør sjekke dette varselet, og vurdere tiltak dersom varselet viser stor fare for utbrudd av stor granbarkbille i regionen. Foreløpig er det lav risiko for utbrudd i Trøndelag.

Mer om saken og lenke til barkbillevarselet. 


Kontaktperson: Johanna Sætherø Steen

 

Medhold i klage – oppdyrking som kompenserende tiltak ikke vektlagt

Vår klage på dispensasjonsvedtak om nedbygging av dyrka mark til boligformål har fått medhold hos settestatsforvalter. Oppdyrking av nytt areal kan ikke brukes som argument for å bygge ned noe annet i dispensasjonsvurderingen. Generelt er vi opptatt av at jorda har best av å ligge der den er.

Mer om saken.

Kontaktperson: Margrethe Halsan 

 

 

 

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.