Informasjonsbrev uke 24/2022

Innhold:

  • Barkbilleovervåkningen - andre tømming
  • Regional jordvernkonferanse 5. desember 2022
  • Landbruksavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag ønsker kandidater til Kulturlandskapsprisen 2022
  • Webinar 22. juni – tilskudd ved produksjonssvikt i plante – og honningproduksjon
  • Arrangører til Økouka 2022 i Trøndelag

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 14.06.2022

Snarvei til:

 

Barkbilleovervåkningen - andre tømming

Vi minner om at andre tømming av barkbillefellene skal være gjennomført denne uka, fortrinnsvis på mandag eller tirsdag. Registrantene skal ha mottatt påminnelse om dette enten på SMS eller epost. Husk å legge inn resultatene i VIPSlogic så raskt som mulig. Det er viktig slik at NIBIO og Landbruksdirektoratet skal ha et godt beslutningsgrunnlag når de fastsetter barkbillevarselet. Årets første barkbillevarsel kom den 27. mai, og forutser lav risiko for barkbilleutbrudd i Midt-Norge. Barkbillevarsel og tidligere fangster kan dere se på Kilden, se Kilden - Skogportalen (nibio.no)

Kontaktperson: Johanna Sætherø Steen 

Regional jordvernkonferanse den 5. desember 2022

Det blir jordvernkonferanse i Trøndelag den 5. desember, på Verdens jorddag. Dette blir nøyaktig 5 år siden forrige regionale jordvernkonferanse. Det er gledelig at det har skjedd en innskjerping av jordvernet siden den gangen, men det bør være en nullvisjon for omdisponering av dyrka jord. I tillegg til fortsatt arbeid med å unngå nedbygging av dyrka jord, som ofte skjer i de beste jordbruksområdene, trengs fokus på å unngå gjengroing av mer marginale jordbruksarealer. Dette blir også tema på konferansen, som det kommer mer informasjon om etter hvert.

Kontaktperson: Laila Marie Sorte

 

Landbruksavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag ønsker kandidater til Kulturlandskapsprisen 2022

Les her for hele utlysningsteksten med kriterier for prisen.  

Forslag på kandidater til kulturlandskapsprisen sendes Statsforvalteren innen 1. september.

Merk spesielt for 2022 - Ved utvelging av kandidat vil det i år spesielt bli lagt vekt på kandidatens innsats for vannmiljø og jordhelse - med fokus på god agronomi.

 

Kontaktperson: Marit Røstad

 

Webinar 22. juni – tilskudd ved produksjonssvikt i plante – og honningproduksjon

Vi arrangerer webinar om Tilskudd ved produksjonssvikt i plante – og honningproduksjon onsdag 22. juni kl. 10.00 – 11.00. Du vil få informasjon om ordningen, regelverk og rollen til kommunen, Statsforvalteren og Landbruksdirektoratet. Målgruppe er nytilsatte i kommunen, men det er også åpent for andre.
Påmelding til undertegnede innen mandag 20. juni.

Kontaktperson: Gunhild Halvorsen

 

Arrangører til Økouka 2022 i Trøndelag

Planleggingen av Økouka 2022 er i gang. Uka arrangeres i uke 39, og det nasjonale temaet dette året er Takk for maten. Det ønskes flere arrangører med på laget til å spre kunnskap, nysgjerrighet og gode opplevelser rundt økologisk mat og landbruk. Det er derfor fint om dette kan videreformidles til aktuelle arrangører i din kommune. Påmelding og søknadsfrist for støtte er 5. juli. Mer informasjon her.

Kontaktperson: Gunhild Halvorsen 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.