Informasjonsbrev uke 21/2023

Innhold:

  • Opplæring av godkjennere i ØKS 1. juni
  • Påminnelse: Frist for innsending av budsjettdisponeringsfullmakt 25. mai
  • Skogbruksplan er oppdatert i GIS-link landbruk
  • Påminnelse: første telleuke i barkbilleovervåkningen
  • Kan bosettingshensynet i jordloven § 12 forsvare at ulike gårds- og bruksnumre fordeles mellom flere barn?
  • Produsentnummeret ut av landbruksregisterert - vidareføring
Publisert 23.05.2023

Snarveg til:

 

Opplæring av godkjennere i ØKS 1. juni

Statsforvalteren inviterer til opplæring på Teams av godkjennere i ØKS 1. juni kl. 9.30-11.00. Klikk her for å bli med i møtet. Det vil bli tatt opptak av møtet. I møtet vil vi gjennomgå endringene i ØKS, demonstrere saksgang og diskutere behov for rutiner. Det vil bli god anledning til å stille spørsmål.

Kontaktpersoner: Johanna Sætherø Steen og Elisabeth Heggelund

 

Påminnelse: Frist for innsending av budsjettdisponeringsfullmakt 25. mai

Vi minner om at fristen for innsending av budsjettdisponeringsfullmakt (BDM) for skogordningene er torsdag 25. mai. BDM sendes til Anne Solstad og/eller postmottaket til Statsforvalteren i Trøndelag, ref. 2023/4866. Vi mangler fortsatt fullmakt for mange kommuner. Tilgangen i ØKS vil bli gitt snarest mulig etter 1. juni. Det kan ta noe tid før alt er på plass, og derfor kan det være en fordel hvis de skogbruksansvarlige får unna eldre saker før 1. juni.

Kontaktpersoner: Anne Solstad og Johanna Sætherø Steen

 

Skogbruksplan er oppdatert i GIS-link landbruk

Kartlaget skogbruksplan er oppdatert i GIS-link landbruk. Det er gjort nye framskrivinger av alder og hogstklasse. Flere kommuner har fått nye skogbruksplaner siden forrige oppdatering. For å se skogbruksplan og enkelte andre kartlag, må man logge inn. For å få tilgang, må man ha et tjenstlig behov. Kontakt oss hvis du har glemt passord eller trenger tilgang.

Kontaktperson: Johanna Sætherø Steen

 

Påminnelse: første telleuke i barkbilleovervåkningen

Vi minner om at barkbillefellene skal tømmes for første gang denne uka, og resultatet skal legges inn i VIPSlogic senest i løpet av i dag (onsdag 24.05).

Kontaktperson: Johanna Sætherø Steen

 

Kan bosettingshensynet i jordloven § 12 forsvare at ulike gårds- og bruksnumre fordeles mellom flere barn?

Landbruksdirektoratet har svart nei på dette spørsmålet i en nylig avgjort sak. En driftsenhet besto av to ulike gårds- og bruksnumre, og kommunen sa ja til at disse kunne fordeles til hvert sitt barn av dagens eier. Statsforvalteren i Agder omgjorde vedtaket slik at det ble avslag, og Landbruksdirektoratet stadfestet dette etter klage. Slik oppdeling av en landbrukseiendom er ikke i tråd med målsettingen om en tjenlig og variert bruksstruktur. Det er også verdt å merke seg direktoratets vurdering av bosettingshensynet. Ta kontakt dersom dere er interessert i å få tilsendt vedtaket.

Kontaktperson: Trine Gevingås

 

Produsentnummeret ut av landbruksregisterert - vidareføring

Frå oktober 2023 vil Landbrukets Dataflyt overta ansvaret for produsentnummeret frå Landbruksdirektoratet. Produsentnummeret blir da fasa ut frå Landbruksregisteret. Les meir om korleis dei nye produsentnummera vil sjå ut med meir på Statsforvaltarens nettsider.

Kontaktpersonar: Anne Solstad og Lisbeth Kirkbakk

 

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.