Informasjonsbrev uke 17/2024

Innhold:

  • Oppfølging av vedtak fattet av Statsforvalteren i førsteinstans
  • Ruralis – seminar om utmark 29. april
  • BorealSheap – nytt prosjekt om beitesystem for sau i barskog
  • INFO fra andre
    • Invitasjon til Reindriftskonferansen i Trøndelag
    • Informasjon om skogbrannsesongen 2024
Publisert 23.04.2024

Snarvei til:

 

 

Oppfølging av vedtak fattet av Statsforvalteren i førsteinstans

Som dere er kjent med, så ble myndigheten til å avgjøre konsesjonssaker hvor selskap med begrenset ansvar søker konsesjon overført fra kommunene til statsforvalteren i første instans sommeren 2023. Statsforvalterens myndighet til å avgjøre søknaden følger av forskriften om overføring av myndighet til kommunene m.fl. § 3 første ledd nr. 6.

Når kommunen får kopi av statsforvalterens vedtak, må kommunen følge opp saken videre. Dette innebærer blant annet følgende:

  • Innkreving av gebyr jf. forskrift om gebyr for behandling av konsesjons- og delingssaker.
  • Registrere konsesjonsvedtaket i konsesjonsmodulen i Matrikkelen, dersom konsesjon er innvilget.
  • Følge opp og håndheve eventuelle vilkår som er stilt i vedtaket.

Tilsvarende oppfølging vil også gjelde i andre sammenhenger hvor Statsforvalteren i Trøndelag fatter vedtak i første instans etter jord- og konsesjonslovgivningen.

Kontaktpersoner: Trine Gevingås og Linda Lilleenget

 

Ruralis – seminar om utmark 29. april

Ruralis inviterer til gratis seminar om Utmark i endring på Litteraturhuset i Trondheim: Utmarka vår er i stor endring. Er det allerede for sent å snu? | Facebook.
Det blir innlegg fra blant annet Bjørn Egil Flø, NIBIO, Frode Flemsæter, NTNU, Katrina Rønningen og Eirik Magnus Fuglestad i Ruralis, og med resultater fra utmarksprosjektet GovOut, der Statsforvalteren og flere kommuner i Trøndelag har bidratt med data og empiri.

Kontaktperson: Eva Dybwad Alstad

 

BorealSheap – nytt prosjekt om beitesystem for sau i barskog

Høgskolen i Innlandet har satt i gang et nytt prosjekt med mål om å undersøke tre ulike beitesystemer for sau i barskog: 1) Fritt beitende sau, 2) Sau som beiter innenfor rovviltgjerder og 3) Sau som beiter i mindre flokker på hogstflater.

Statsforvalteren i Trøndelag skal delta i referansegruppen for prosjektet, sammen med Statsforvalteren i Innlandet, Norsk Sau og Geit, Svensk Fåreavlslag og noen utplukkede beitelag og bygdeallmenninger.

Vi vil informere om prosjektet underveis og tar gjerne imot innspill fra kommunene i Trøndelag. Lenke til første nyhetsbrev fra prosjektet.

Kontaktperson: Eva Dybwad Alstad

 

INFO fra andre

Invitasjon til Reindriftskonferansen i Trøndelag

Reindriftsavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag inviterer til Reindriftskonferanse på Stjørdal den 6.-7. juni. På konferansens dag 1 er det et spesielt fokus på reindrift og kommuner. Reindriftsavdelingen håper derfor at de som arbeider med plan- og landbrukssaker i kommunene melder seg på. Dag 2 er de mer inne på rovvilt og hvordan klimaendringene påvirker reindrifta i form av andre/flere sykdommer og andre behov for infrastruktur og teknologi. Konferansen er et viktig møtepunkt mellom reindriftsnæringen og forvaltningen. Påmeldingsfrist 20.mai.

Mer informasjon om reindriftskonferansen.

 

Informasjon om skogbrannsesongen 2024

Skogbrand har revidert retningslinjer til entreprenører og maskinførere som har som formål å redusere faren for at skogbranner utløses av skogbruksaktivitet. Etter at brannvesenet har slukket en skogbrann, har de hjemmel til å pålegge skogeier å sørge for overvåkning av brannområdet for å varsle dersom brannen skulle blusse opp igjen. Skogbrand har lagd en plakat som kan deles ut til skogeiere av brannvesen dersom behovet for vakthold skulle oppstå. Mer informasjon om skogbrannsesongen 2024 på Skogbrands nettsider

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.