Informasjonsbrev uke 16/2023

Innhold: 

  • Tilskudd til miljøtiltak i skog 2023
  • Deling av landbrukseiendom etter jordloven § 12 – hel eller delvis bruksrasjonalisering?

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 18.04.2023

Snarvei til: 

Tilskudd til miljøtiltak i skog 2023

Landbruksdirektoratet informerer om at den sentrale rammen for Tilskudd til miljøtiltak i skog for 2023 er på i underkant av 5,5 mill. kroner. Det er ikke gjort endringer i selve innrammingen av ordningen for 2023. Det blir ingen søknadsfrist på ordningen i 2023, og søknader kan behandles, godkjennes og bevilges fortløpende.

Se mer om ordningen på nettsiden til Landbruksdirektoratet

Informasjonsskriv fra Landbruksdirektoratet med orientering, retningslinjer og utfyllende informasjon til forvaltningen.

Kort informasjonsskriv om ordningen som kan sendes til aktuelle søkere og næringsorganisasjonene

Kontaktperson: Trond Rian

 

Deling av landbrukseiendom etter jordloven § 12 – hel eller delvis bruksrasjonalisering?

I mange tilfeller anses det kurant å gi samtykke til deling av en landbrukseiendom i tilfeller der alt av arealressurser skal selges som tillegg til et annet gårdsbruk. Ikke sjelden ser vi at den som søker om deling ønsker å holde tilbake en del av arealene sammen med gårdsbebyggelsen. Da delingsbestemmelsen i jordloven § 12 ble endret i 2013, var noe av formålet å åpne for en mer nyansert praktisering i disse sakene. Her har kommunene et handlingsrom i forhold til hva som anses som en tjenlig bruksstruktur. Vi har nylig behandlet en klagesak hvor dette var temaet. Søkeren ønsket å beholde en større utmarksteig etter salg av jord- og skogbruksarealer. Kommunen avslo dette, og vi har stadfestet avslagsvedtaket etter klage. Vedtaket kan fås på henvendelse til oss.

Kontaktperson: Trine Gevingås

 

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.