Ny direktør for statsforvalterens landbruksavdeling

Audhild Slapgård Foto: Erik Thallaug / Statsforvalteren i Trøndelag.

Audhild Slapgård (39) er ansatt som ny direktør for landbruksavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag. Hun tiltrer stillingen i juli.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 20.03.2023

Slapgård kommer fra en stilling i Inderøy kommune, hvor hun har vært enhetsleder for plan, landbruk og miljø siden 2019.

Bred erfaring fra forvaltning og landbruk 

Audhild Slapgård er bosatt på hjemgården i Vuku i Verdal sammen med mann og fire barn. Hun kjenner landbruksnæringa både gjennom jobben, egen gårdsdrift og en rekke verv i landbrukets bedrifter og organisasjoner. Hun har vært leder i Nord-Trøndelag Bondelag og er i dag styremedlem i Norges Bondelag nasjonalt, et verv hun vil tre ut av før hun begynner hos statsforvalteren.

- Jeg har et bankende hjerte for landbruket, og jeg er svært glad for at jeg nå skal få lov til å bruke engasjementet og kunnskapen min i en ny rolle, sier Audhild Slapgård.

- Landbruket skal bidra til å sikre trygg norsk mat til en voksende befolkning i en urolig verden. Stillingen som landbruksdirektør i Trøndelag gir en unik mulighet til å komme tett på næringsaktører og kommuner, og bidra til å gjennomføre nasjonal politikk i en av de mest spennende regionene i Norge, sier hun.


Veldig gode forutsetninger  

- Jeg ser frem til å få Audhild Slapgård med på statsforvalterlaget i Trøndelag, som leder av en viktig og kompetent landbruksavdeling, sier statsforvalter Frank Jenssen.

- Statsforvalteren skal bidra til å iverksette nasjonal politikk, men har også en viktig rolle som lyttepost og bindeledd mellom sentrale og lokale aktører. Audhild har veldig gode forutsetninger for å håndtere og videreutvikle disse rollene – hun kjenner Trøndelag, hun kjenner lokal og nasjonal forvaltning, og ikke minst kjenner hun den sektoren hun skal ha et særlig ansvar for, sier Jenssen.

Slapgård tiltrer som landbruksdirektør 1. juli 2023, men vil avvikle sommerferien før hun møter på jobb i august.
Les mer om Statsforvalterens arbeid med landbruk her.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar