Bærekraftig og lokalt - ved Mære landbruksskole

foto: Privat
foto: Privat

Gjennom prosjektet Bærekraftige offentlige kantiner viderefører Trøndelag satsingen på offentlige måltid. Mære landbruksskole er en av pilotene i satsingen og tirsdag 23. august er det avspark sammen med elever og lærere på Mære.

Publisert 23.08.2022


Trøndelag er i gang med et forprosjekt som skal bidra til økt kunnskap om bærekraftige måltider. Målet er bærekraftige menyer i offentlige kantiner, med økt andel økologiske og lokale råvarer, sesongråvarer og grønt.


Mære landbruksskole er en av pilotene i prosjektet. Tirsdag 23. august får elevene og lærerne besøk av Ann Kristin Wang og Isak Sowe fra Matvalget. Ann Kristin og Isak skal, i samarbeid med kokkene på kjøkkenet, servere spennende smaker og snakke med elevene om betydningen av matvalg for trivsel, helse og bærekraft.

Trøndelag er Europeisk Matregion i 2022. Skolemåltidet er en glimrende anledning til å lære kommende generasjoner hvordan gode matvaner, matkultur og bærekraft virker i praksis.

Statsforvalteren har vært med å initiere satsingen, sammen med Trøndelag Fylkeskommune, Mære landbruksskole, Økologisk Sør-Trøndelag og Kantinenettverket i Trøndelag fylkeskommune. Prosjektet har bakgrunn i nasjonale og regionale mål, strategier og handlingsplaner, deriblant Handlingsplan for utvikling av økologisk landbruk i Trøndelag 2020 – 2025.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar