Trøndersk Matfestival i Trondheim og Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg

Foto: "Wil Lee-Wright" / Oi! Trøndersk Mat og Drikke
Foto: "Wil Lee-Wright" / Oi! Trøndersk Mat og Drikke

Dette er to store begivenheter for matglade trøndere og tilreisende. Den ene festivalen - Trøndersk Matfestival - foregår i sentrum av Trondheim 28. til 30.juli. Den andre - Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg - arrangeres  over hele Trøndelag i perioden 12. til 14.august.

 

 

Publisert 26.07.2022

Ikke minst er dette en utmerket anledning til å oppleve det trønderske matmangfoldet.

Det blir bugnende matboder, spennende matkurs, produktkåringer og et bredt spekter av aktiviteter for store og små.

Under de to matfestivalene blir det dessuten storstilt feiring av at Trondheim og Trøndelag i 2022 er European Region of Gastronomy. Tittelen ERG tildeles av organisasjonen IGCAT og skal bidra til å synliggjøre regionens kultur og mattradisjoner internasjonalt, skape utvikling og bygge regional identitet og stolthet.

Program

Program for de to matfestivalene finner du her:
Trøndersk Matfestival i Trondheim 28.-30.juli i Trondheim
Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg 12.-14.august over hele Trøndelag


Den trønderske matnæringa ønsker deg velkommen!


Fakta om Trøndersk Matfestival:

Trøndersk Matfestival i Trondheim og Trøndersk Matfestival et sted nær deg arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke. Et nonprofit aksjeselskap som jobber for å skape mersmak og merverdi for mat og drikke i Trøndelag.

Trøndersk Matfestival ble første gang arrangert i Trondheim i 2005, og har siden vokst til å bli landets største lokalmat festival.

Trøndersk Matfestival et sted nær deg ble «født» i 2020 da covid-19 satte en stopper for å samle store folkemengde i Trondheim sentrum. Festivalen ble meget godt mottatt, og arrangeres nå for tredje gang. Festivalen byr på 300 ulike mataktiviteter i hele Trøndelag.

Trøndelag har markert seg som en sterk matregion både nasjonalt og internasjonalt. Dette er resultat av strategisk jobbing over flere tiår, som næring, forvaltning og organisasjoner har stått sammen om.

Statsforvalterens rolle har vært å være pådriver og tilrettelegge for næringsutvikling gjennom mobilisering, nettverksbygging og kompetanseheving. Statsforvalteren var med å etablere Oi! Trøndersk Mat og Drikke og var en pådriver for å få i gang Trøndersk Matfestival i 2005.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.