Bærekraftige menyer i offentlige kantiner i Trøndelag

Foto: Ole Ekker / Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Trøndelag er i gang med et forprosjekt som skal bidra til økt kunnskap om bærekraftige måltider og hvordan offentlige kjøkken i Trøndelag fylkeskommune og i trønderske kommuner kan legge om til bærekraftige menyer. Formålet er å øke andelen økologiske og lokale råvarer, sesongråvarer og grønt.  

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 21.06.2022

Kantinene ved Mære landbruksskole og Fylkes Hus på Steinkjer er valgt som piloter i forprosjektet, og vil få bistand fra Matvalget i arbeidet med å endre menyer og tilbud. Erfaringene fra de to pilotkantinene skal tas videre til flere offentlige kantiner og storkjøkken i Trøndelag, i et hovedprosjekt.  

Prosjektet omhandler også innkjøp og hvordan bruke innkjøpsavtalene til å oppnå endring og nå målsettinger om økt andel økologiske og lokale råvarer, sesongråvarer og grønt. Prosjektet skal dessuten bidra til økt stolthet for det offentlige måltidet, mer måltidsglede, samt økt bevissthet om bærekraft. Å redusere matsvinnet er også en viktig del av arbeidet. 

Les mer om satsingen her.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.