Mat fra Trøndelag profilert på Bocuse d’Or Europe 2024

EM i kokkekunst, Bocuse d’Or Europe 2024, ble arrangert i Trondheim 19. og 20. mars. I tillegg til konkurransen, var det stands med et bredt spekter av produsenter og leverandører til kjøkken og restaurantindustrien. Også mat fra Trøndelag ble profilert under konkurransen

Publisert 05.04.2024

Statsforvalteren jobber for å fremme lokalmat og trønderske matspesialiteter. Fra Trøndelag var regionene Røros, Frosta, Smaker fra Øyriket og Innherred representert med egne stand. De informerte om reisemål og serverte smaksspesialiteter fra sine regioner. - Det var viktig at lokalmatprodusenter fra Trøndelag var synlige på Bocuse d’Or Europe, sier underdirektør i Landbruksavdelinga Anstein Lyngstad.

Daglig leder i Visitt Innherred, Anne Haga, sto på stand sammen med flere lokalmatprodusenter fra Innherred; - Det var veldig inspirerende! Vi fikk gode tilbakemeldinger fra fagbesøkende og tilskuere fra konkurransen av både utledninger og nordmenn. Det er bra at Trondheim og Trøndelag framstår samla. Mange er stolte av at Trøndelag er vertskap for Bocuse d’Or. Det setter Trondheim og Trøndelag på kartet og vi tror det kan skape gjenbesøk, avslutter Anne Haga.

Flere lokalmatprodusenter sto på stand for Innherred. 
Fra venstre: Maren Gangstad – Gangstad gårdsysteri, Anne Haga - Visitt Innherred, Linn Marita Larsen – Matreiser fra Innherred og Bård Landsem – Snåsavann.
Flere lokalmatprodusenter sto på stand for Innherred. Fra venstre: Maren Gangstad – Gangstad gårdsysteri, Anne Haga - Visitt Innherred, Linn Marita Larsen – Matreiser fra Innherred og Bård Landsem – Snåsavann. Foto: Marit Nestande / Statsforvalteren i Trøndelag.

Eva Nordfjell er produksjons- og salgsmedarbeider hos Rørosrein. Ho sto på stand sammen med Rørosmat. Ho oppsummerer Bocuse d’Or Europe 2024: - Bocuse d’Or har vært en stor inspirasjon! For en produksjonsbedrift som Rørosrein som også har egen restaurant, har Bocuse d’Or vært en viktig møteplass. Hele mat-Norge har vært samla her med både råvareprodusenter, restauranter og kokker. Det har vært viktig arena for nettverksbygging.

- Vi er veldig stolte av at reinsdyrkjøtt fikk være med som råstoff til finalemenyen. EM i kokkekunst har også vært viktig for å få fram og løfte interessa for kokkeyrket, sier Eva Nordfjell.

Nordfjell forteller til slutt at gull-, sølv- og bronsevinnerne dagen etter finalen, var på besøk i koia hos Rørosrein på Røros der Eva Nordfjell serverte tradisjonell, samisk mat. Daglig leder i Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvik og prosjektleder for Bocuse d’Or i Trøndelag, May Britt Hansen, var også med på besøket hos Rørosrein.

Daglig leder i Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig og produksjons- og salgsmedarbeider hos Rørosrein, Eva Nordfjell
Daglig leder i Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig og produksjons- og salgsmedarbeider hos Rørosrein, Eva Nordfjell Foto: Marit Nestande / Statsforvalteren i Trøndelag.

Daglig leder i Oi Trøndersk mat og drikke, Aslaug Rustad, oppsummerer Bocuse d’Or Europe 2024;
- Det har vært et fantastisk arrangement! Her har vi fått vist våre fantastiske råvarer som kamskjell, rein og skrei. Det har vært en fantastisk mulighet når gode kokker fra 20 land har jobbe med disse råvarene. Det håper vi skal skape ringvirkninger. I tillegg til at det har vært en møteplass for kokkene, har også supportere og publikum fått prøvd nye smaker. Vi håper det både gir nye bekjentskaper og mer salg.

Vi gratulerer Håvard Werkland og Team Norway med bronse i EM i kokkekunst - Bocuse d’Or Europe 2024! De beste kokkene fra 20 europeiske land konkurrerte i Trondheim. Håvard og teamet går videre til VM i Lyon i januar 2025! Sverige tok sølv og Danmark tok gull under konkurransen.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar