Næringsrik mat uten høye kostnader – skolemåltid i Trøndelag

Dato:
21. oktober 2020 12:00 - 13:00
Sted:
Webinar
Arrangør:
Fylkesmannen i Trøndelag

Det tredje i rekken av fire webinarer: Mat og måltidsglede - skolemåltid i Trøndelag.

Publisert 13.10.2020

Tema for dagen er:

  • Næringsrik mat uten høye kostnader – erfaringer fra skolemåltidet i Lierne v/Patrik Lundgren, oppvekst- og kultursjef i Lierne kommune
  • Spis smart! Hva kan vi lære av idretten? v/Andrea Næss, fagkonsulent idrettsernæring, Olympiatoppen Midt-Norge, foredragsholder Sunn Idrett, fagansvarlig ernæring Trondheim Idrettsklinikk

Skolemåltid handler om bedre læringsmiljø, sosial utjevning og forebyggende helsearbeid

Fra et læringsperspektiv er skolemåltidet en grunnleggende faktor for å fremme konsentrasjon og læring. Gode rammer for måltidet, med ro og nok tid til å nyte maten, gir grunnlag for gode måltidsopplevelser og trivsel.

Som en del av vårt arbeid for aldersgruppen 0-24 år har vi valgt å satse på innføring av skolemåltid. Hensikten er å utvikle modeller som sikrer barn og unge sunn og næringsrik mat i løpet av skoledagen.

Det er vår helse- og omsorgsavdeling, landbruksavdeling og oppvekst- og velferdsavdeling som sammen står bak satsingen. Arbeidet skjer i samarbeid med en rekke ulike aktører.

Flere seminarer om mat og måltidsglede høsten 2020:

  • 20. november kl. 12.00 – 13.00: Bruk av lokalmat og sesongråvarer. Gode løsninger for offentlig innkjøp

Les mer om prosjektet skolemåltid 

De som er påmeldt, vil få tilsendt en invitasjon til møtet med en Teams-lenke dagen før webinaret.

Dato:
21. oktober 2020 12:00 - 13:00
Sted:
Webinar
Arrangør:
Fylkesmannen i Trøndelag