Utveksler erfaringer på samiske saker

Ansatte som jobber med samiske saker i både Trøndelag fylkeskommune og Statsforvalteren i Trøndelag var torsdag samlet for å utveksle erfaringer. I front står  direktør for kultur i Trøndelag fylkeskommune, Anne Marit Mevassvik og assisterende statsforvalter Øystein Johannessen.
Ansatte som jobber med samiske saker i både Trøndelag fylkeskommune og Statsforvalteren i Trøndelag var torsdag samlet for å utveksle erfaringer. I front står direktør for kultur i Trøndelag fylkeskommune, Anne Marit Mevassvik og assisterende statsforvalter Øystein Johannessen. Foto: Bjørn Erik Øvrelid.

Både Statsforvalteren og fylkeskommunen i Trøndelag har en rekke oppgaver og ansvarsområder som berører sørsamiske interesser. Derfor møtes institusjonene med jevne mellomrom for å dele erfaringer og utveksle informasjon.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 19.08.2022

Møtene er en arena for erfaringsutveksling mellom Statsforvalteren og Fylkeskommunen, som begge har oppgaver og oppdrag knyttet til det sørsamiske området. Dette dreier seg blant annet om oppvekst, språk, kultur, næring, reindrift, helse og omsorg for å nevne noe.

– Det er viktig at vi klarer å dra nytte av hverandre, og ta ut noen synergier i måten vi tilnærmer oss de ulike oppgavene. Vi har flere beslektede oppgaver hvor det er viktig at vi samarbeider godt, sier assisterende Statsforvalter Øystein Johannessen.

– I dag fikk vi frem et delt utfordringsbilde, og det er nødvendig for å koordinere oss imellom, sier Johannessen

Torsdag formiddag var representanter som jobber med samiske saker både i fylkeskommunen og hos Statsforvalteren samlet på Statens Hus i Steinkjer for å utveksle erfaringer og orientere om saker som det jobbes med for tiden.

– For at vi skal kunne ivareta det sørsamiske forvaltningsansvaret på en helhetlig og god måte er vi avhengig av godt samarbeid. Møtepunkter som dette er avgjørende for at vi skal lykkes, sier direktør for kultur i Trøndelag fylkeskommune, Anne Marit Mevassvik. 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.