Høring - søknad om tillatelse til deponi for rene masser - Søbstad AS - Furuhaugen - Trondheim

Høyringsfrist:
14. oktober 2022 23:59
Publisert 06.09.2022

Søknaden

Overskytende jord- og steinmasser (overskuddsmasser) som oppstår i forbindelse med samferdselsutbygging og andre anleggsarbeider, regner som næringsavfall, selv om massene ikke er forurenset av helse- eller miljøfarlige stoffer («rene»).

Ifølge forurensningsloven § 32 skal næringsavfall leveres til godkjent mottak, såfremt det ikke kan gjenvinnes. Med godkjent mottak menes anlegg som har tillatelse etter forurensningsloven.

I en tillatelse setter Statsforvalteren vilkår som skal ivareta ytre miljø, som blant annet begrensning i typer og mengder avfall, grenseverdi til støy, kontroll på utslipp til vann, tiltak mot flygeavfall, kompetanse om farlig avfall, og lignende.

Alle gjeldende tillatelser (etter forurensningsloven) er tilgjengelig på www.norskeutslipp.no.

Søbstad AS driver i dag masseuttak og deponi for rene masser på en lokalitet som berører gnr/bnr 537/1, 537/2 og 537/3 i Trondheim kommune (Furuhaugen), og har etter anmodning fra Statsforvalteren søkt om tillatelse etter forurensningsloven til driften av deponi for rene masser.      

Til informasjon

Bedriften skriver at det planlegges en framtidig utvidelse av deponiet østover (etappe 2-4), men da det enda ikke foreligger en godkjent reguleringsplan for deponidrift på det arealet, vil vi i denne omgangen bare behandle søknad om drift av deponi på arealet som er regulert til deponi i gjeldende reguleringsplan (etappe 1) på gnr/bnr 537/1, 537/2 og 537/3. Dette til tross for at bedriften skriver i søknaden at de også ønsker driftstillatelse til den framtidige utvidelsen av deponiet som også vil berøre gnr/bnr 536/24.

Utsatt frist 

Grunnet problemer med arkivsystemet tok det tid før vi fikk sendt høringsvarselet til aktuelle privatpersoner. Derfor utsetter vi fristen for innsending av merknader fra den 07. oktober 2022 til den 14. oktober 2022. Vi ber om at eventuelle merknader til søknadene sendes til Statsforvalteren i Trøndelag, postboks 2600, 7734 Steinkjer eller på e-post til sftlpost@statsforvalteren.no.